Închide

I-a trădat trecând în barca PMP. Planul lui Băsescu prin cooptarea lui Neamțu și-a lui Paleologu

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 26, 2019 0 536

Dezamăgire mare în rândul membrilor Partidului Alternativa Dreaptă, care-și puseseră mari speranțe în candidatura la președinție a „intelectualului” Mihail Neamțu, un susțintor fervent al dreptei conservatoare, tradițiilor românești și creștinismului. Neamțu negociase inițial cu Alternativa Dreaptă – plecând din PNL (partid la care aderase anul trecut) – și urma să devină candidat la alegerile prezidențiale. Nu se știe în care dintre zilele trecute a decis să se sucească – inconsecvența lui Mihail Neamțu fiind de notorietate, de altfel – cert este că el a trecut oficial în echipa PMP, alături de Theodor Paleologu – un alt „intelectual” de seamă care de-a lungul timpului s-a mai perindat prin barca lui Traian Băsescu, pozând totodată în „independent politic”, apărător al valorilor monarhiste. Așadar, Theodor Paleologu a devenit oficial candidatul PMP la preșdinția României, iar Mihail Neamțu, purtătorul de cuvând al partidului.

Prin cooptarea celor doi „intelectuali”, Traian Băsescu s-a declarat convins că formațiunea sa, PMP, „se va muta în altă categorie decât cea de tip Pro România, aflată la limita de jos a solvabilităţii politice”. Băsescu mai crede că Theodor Paleologu are capacitatea de a încurca planurile pentru turul doi ale lui Dan Barna și Viorica Dăncilă. „Profilul lui Theodor Paleologu este de neegalat fiind educat în universități precum Universitatea Sorbona din Paris și École normale supérieure (ENS), Universitatea New York și Harvard. Pe lângă educația deosebită, Theodor Paleologu a fost ambasador, ministru al Culturii și deputat în legislatura 2008-2012. Prin cooptarea lui Mihai Namțu și Theodor Paleologu, PMP le oferă românilor la alegerile prezidențiale din toamnă oportunitatea de a alege un altfel de politician, un politician din rândul intelectualilor”, a comentat Băsescu.

„A persista în greșeală e curată nerozie”

Președintele Partidului Alternativa Dreaptă, clujeanca Adela Mîrza, s-a limitat să critice opțiunea lui Mihail Neamțu pe pagina personală de Facebook, într-un mod cât se poate de evaziv:  „A greși e omenesc. A persista în greșeală este curată nerozie! Mai bine stejar, decât trestie. Mai bine vultur o zi, decât o pasăre umilă tot restul vieții” – a scris Mîrza, referitor la decizia lui Neamțu de a abandona planul Alternativei Drepte. Simpatizanții acestei formațiuni au taxat-o pe Adela Mîrza, sugerând că era de așteptat ca o înțelegere cu inconsecventul Neamțu să n-aibă niciun rezultat. „Atenție mai mare și naivitate mai puțina data viitoare. Faptul că Neamțu este ce este, era vizibil din elicopter!”; „Bine că v-ați trezit, deși nu aveați motive să o dați cu oiștea’n gard întrucât știați foarte bine ce mare caracter e Neamțu”; „Adela, nu prea îți asumi să spui lucrurilor pe nume. Care e caracterisca umană pe care vrei să o evidențiezi prin comparații nefirești și inutile? Pentru că pasărea umilă, care își are rolul ei dealtfel, nu se poate transforma în vultur, la fel cum nici trestia în stejar. Dar omul are puterea, capacitatea de a alege ce vrea sa fie(…)”, acestea sunt doar câteva dintre comentariile adăugate le postarea președintelui Alternativa Dreaptă.

Adela Mîrza s-a aflat într-un conflict deschis cu Mihail Neamțu, în urmă cu mai mulți ani, după ruperea formațiunii Noua Republică pe care o coordonaseră împreună. Acum – după ce Mîrza a trecut și prin partidul Monicăi Macovei (M10), de care de asemenea s-a ales praful – a  încercat o nouă colaborare cu Neamțu la nivelul proaspătului Partid Alternativa Dreaptă, colaborare care, iată, se dovedeșe un eșec chiar înainte de a fi debutat.

Cum se pupă intelectualii tradiționaliști cu teoria lui Băsescu privind legalizarea prostituției

Este curios cum doi intelectuali care au miltat pentru valorile creștine, pentru familia tradițională, s-au aliat cu partidul lui Traian Băsescu, fostul președinte al României care zilele trecute opina că statul ar trebui să legalizeze prostituția. De altfel, Băsescu a făcut în mai multe rânduri comentarii care intră în conflict cu ideologia conservatoare și creștină.

PMP-iștii nu văd însă absolut nimic nepotrivit în cooptarea celor doi conservatori, dimpotrivă.  „Revenirea intelectualilor în rândul Partidului Mișcarea Populară va trasa o nouă direcție pentru politica românească, mai aproape de construcția europeană și mai departe de rușinea în care s-a blocat politica în ultimii ani”, a spus senatorul Vasile-Cristian Lungu, președintele PMP Cluj.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare