Închide

Hotnews.ro: Salariu uriaş pentru noul şef al Academiei Române: Ioan Aurel Pop va câștiga jumătate de milion de lei anual după ce a decis să cumuleze funcțiile de rector și președinte al Academiei

Educaţie by Actual de Cluj - apr. 26, 2018 1 149

Ioan Aurel Pop va câștiga un salariu anual de peste 500.000 de lei ca președinte al Academiei Române și Rector în continuare al Universității Babeș-Bolyai. Senatul Universității a votat ieri ca academicianul să cumuleze cele două funcții, arată hotnews.ro.

“Eu am vrut să îmi ofer demisia, iar Senatul a zis ‘nu’, pentru că trebuie să vadă care este binele universităţii. (…) Voi rămâne oficial rector”, a declarat Pop.
Amintim că Revista 22 a scris pe larg că numele lui Ioan Aurel Pop a apărut pe o listă a colaboratorilor Securităţii, iar reacția acestuia a fost: „Mă aştept să mi se ceară condamnarea la moarte”.
Ioan Aurel Pop a încasat anul trecut un salariu de 271.143 lei ca profesor universitar la Universitatea Babeș-Bolyai al cărui rector este din 2012, la care a adăugat peste 150.000 lei pentru calitatea de membru al Academiei Române, de membru al Filialei Cluj-Napoca a Academiei și din indemnizație de merit tot de la Academie. În total, pe 2017 Ioan Aurel Pop a câștigat 424.491 lei, venit anual.

Pe lângă banii din salariu, Ioan Aurel Pop are economii și bani plasați în investiții în sumă totală de aproape 2 milioane de lei.

Un comentariu

  1. si ce vi se pare asa de „urias” salariul asta? pina la urma, e o somitate a romaniei. ce, nu-i merita? sint vreo 110-120 mii de euro. orice prostovan de politician hot, face banii astia in doua luni maxim. si asta daca nu se imburica mai tare.

Scrie un comentariu