Închide

Hoț bănuit de furturi din mijloacele de transport în comun prins la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 11, 2020 0 108

Un bărbat bănuit de comiterea mai multor furturi din mijloacele de transport în comun, în Cluj-Napoca, a fost prins de polițiști și arestat preventiv de către magistrați.

E vorba de un bărbat de 38 de ani din Florești iar polițiștii care l-au prins spun că furturile au durat aproape un an – din martie anul trecut până în urmă cu mai puțin de o lună. În acest interval polițiștii au probat șase infracțiuni de furt calificat, două tranzacții financiare frauduloase și două infracțiuni de acces ilegal la un sistem informatic. ”
Acesta acționa în mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Cluj-Napoca și, profitând de neatenția călătorilor, ar fi sustras portmonee, carduri bancare, bani, telefoane mobile din genți și ghiozdane. De exemplu, la data de 1 ianuarie, în intervalul orar 18.45-19.00, în timp ce persoana vătămată se deplasa cu mijlocul de transport în comun, bărbatul în cauză i-ar fi sustras din ghiozdanul pe care îl purta pe spate un portmoneu care conținea documente personale și bani. Ulterior, acesta s-ar fi deplasat la o benzinărie, unde ar fi efectuat zece tranzacții contactless cu cardul de debit al persoanei vătămate, cauzându-i un prejudiciu de 1000 lei”, au arătat anchetatorii.

Prejudiciul total cauzat de bărbat a fost estimat la suma de 5.500 de lei, adică peste o mie de euro, și doar o parte din bani au fost recuperați.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare