Închide

Holdingul din agricultură al grupului Roca Investments îşi trece în portofoliu Dachim din Cluj, producător de cereale şi de ulei, cu afaceri de 22 milioane de euro. Producătorul Dachim este deţinut integral în prezent de Vetimex Capital al familiei Korponay care este şi acţionar al Roca Investments

Economie by Actual de Cluj - sept. 15, 2022 0 180

ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură al ROCA Investments, lansat în luna iulie a acestui an, a semnat preluarea integrală a com­paniei Dachim, producător de cereale şi de ulei şi trader de inputuri agricole, de la Vetimex Capital, companie de investiţii deţinută de Andrea şi Ferenc Korponay. Vetimex Capital este şi acţionar al Roca Investments. RDF SA este entitatea juridică care va prelua compania Dachim, dar acordul este gestionat sub umbrela Roca Agri RDF, au spus reprezentanţii Roca.

„Prin această tranzacţie ROCA Agri RDF îşi consolidează poziţia strategică în centrul ţării prin extinderea arealului tradingului de cereale, distribuirea de inputuri direct din depozitele de la Turda şi consolidarea poziţiei de procesator al produselor oleaginoase. Pe lângă fabrica de extrudare de la Arad, prin achiziţia Dachim intră în portofoliul nostru şi o fabrică de uleiuri presate la rece (brandul Elixir) şi şroturi“, a declarat într-un comunicat Florin Deznan, CEO al ROCA Agri RDF.

Compania Dachim din Cluj a fost preluată de Vetimex Capital de la Dan Felea, antreprenorul care i-a pus bazele în 1999, în luna septembrie a anului trecut, conform informaţiilor Ziarului Financiar.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu