Edmond Kreibik, unul dintre membrii ”breslei lingurarilor” din Cluj-Napoca, a povestit pentru Cluj24 cum a prins drag de acest meșteșug manual și cum a ajuns dintr-un novice, să se perfecționeze astfel încât din mâinile sale să iasă adevărate bijuterii din lemn.

”Este un hobby pentru mine, pe care l-am descoperit în iarna anului 2020, când am sortat niște lemne la țară și am descoperit o bucată de prun intact, neafectată de dăunători, cu o culoare roșie, de care mi-a fost pur și simplu milă să o pun pe foc.

Acesta susține că un asftel de hobby este o soluție perfectă de a-ți goli creierul de problemele cotidiene, de a scăpa de stres și de probleme, iar în plus vezi că iese ceva din mâinile tale și înveți lucruri noi.

”Facem această activitate de cioplit în lemn cu mare drag și suntem mândri de ceea ce iese din mâinile noastre. Unele linguri se vând, altele se dăruiesc, depinde. Eu am și vândut prin târguri anul trecut, am mai recuperat din banii dați pe scule. Din lingurile din lemn făcute de mine mănânc acasă”, a subliniat Edmond.

Foto: Facebook/Edmond D. Kreibik și Alexandru Molnar.