Închide

Hegemonia CFR! Al cincilea titlu la rând în Liga 1 pentru formația din Gruia

SportTop News by Actual de Cluj - mai 16, 2022 0 196

CFR Cluj a câștigat din nou campionatul și se pregătește de preliminariile Ligii Campionilor. Cu o etapă înainte de final, formația clujeană s-a distanțat decisiv de FCSB și a sărbătorit cu șampanie câștigarea unui nou titlu.

CFR Cluj a învins-o pe CS Universitatea Craiova, scor 2-1. Pentru „feroviari” este al 5-lea titlu consecutiv, al 8-lea din istoria clubului!

Nici nu a inceput bine partida cu Universitatea Craiova, că tabela s-a modificat. Boateng a deschis scorul, spre satisfacția celor aproximativ 12.000 de fani din tribune. Debeljuh a semnat golul al doilea în repriza secundă (56), dar Craiova a marcat și ea prin Mateiu (61). În zadar, fiindcă poarta clujenilor a rămas apoi ferecată până la final.

După un sezon obositor, CFR s-a poticnit spre final, a pierdut din avantajul consistent față de FCSB în play-off, dar și-a văzut de treabă.

E din nou campioană. Conducerea anunță transferuri importante pentru cupele europene. CFR va intra în preliminariile Champions League, in turul al treilea, unde va fi cap de serie.

Dan Petrescu a ajuns la 6 titluri în Liga 1, urcând pe locul 2 într-un top al celor mai de succes antrenori din istoria campionatului românesc. Doar Nicolae „Nicușor” Dumitru are mai multe titluri, 7.

„Bursucul” este acum egalul lui Emeric Ienei și l-a depășit pe Dumitru Dumitriu, care se poate lăuda cu 5 astfel de trofee.

„Au băgat cea mai puternică echipă posibiliă, cu 7 fundași puternici, înalți, foarte periculoși la faze fixe. Până în ultima secundă au crezut că ne încurcă, chiar dacă nu îi ajuta punctul dacă făceau egal. În schimb, Voluntari se bate pentru locul 4, dar Craiova nu se bătea pentru niciun loc.

A fost un meci cu intensitate maximă. Trebuie să găsesc eu ceva tot timpul, dar golul primit m-a supărat, chiar când voiam să fac două schimbări am primit gol. Nu aș fi vrut ca în meciurile astea să primim gol, acolo se arată forța unei echipe, când nu primește gol.

Vreau să le mulțumesc fanilor fantastici, astăzi au fost excelenți astăzi, ne-au împins de la spate. Principalii artizani sunt jucătorii, chiar dacă au fost foarte mulți, au fost decizii grele să scot și să bag jucători. Când m-am întors la CFR am scris că un titlu nu îl câștigă antrenorul, ci toată lumea, iar doar antrenorul îl pierde.

Condițiile de la club au fost excelente, patronul, președintele, asistenții mei, vreau să le mulțumesc pe această cale, să îi felicit pe toți care au fost lângă echipă. S-a dovedit că suntem o familie. Nu e ușor să câștigi 5 campionate la rând”, a declarat Petrescu.

Ca antrenor sunt într-o echipă care câștigă trofee. Ca jucător am fost la fel. Aștept să fiu criticat de astăzi încolo așa cum am fost de când sunt antrenor aici. Am fost făcut praf și pulbere non stop, dar medalia e aici. Ceilalți vorbesc și eu câștig trofee. Am câștigat cu Urziceni și CFR, dar asta se uită foarte repede. Mi s-a cerut demisia, mi s-a spus că nu jucăm nimic.

Îi felicit pe cei care dau declarații despre mine așa ușor. Sunt un antrenor și un om care a făcut ceva pentru fotbalul românesc. Ca jucător mi-am dat viața, am scos lumea în stradă, iar ca antrenor uitați-vă, fac lumea fericită. În continuare voi fi criticat, asta este realitatea, dar nu merit acest tratament pe care-l am în România.

Nu ar fi corect să stric petrecerea, să mă iau de X sau Y. Se cunosc cei care m-au făcut praf și nu mă suportă, pentru că sunt un învingător și câștig unde merg”, a mai afirmat antrenorul campioanei.

Ciprian Deac a ajuns la șapte campionate câștigate, toate cu CFR și e depășit într-un clasament intern doar de Marius Lăcătuș (10 titluri).

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags