Închide

Harta salariilor din IT&C: pentru al cincilea an consecutiv, salariile IT-iştilor din Cluj sunt mai mari decât ale celor din Bucureşti. „Angajaţii din IT din Cluj sunt mai bine plătiţi pentru că numărul de specialişti e mai mic decât în Capitală, avem o abundenţă de proiecte, iar costul vieţii e mai ridicat.”

Economie by Actual de Cluj - feb. 02, 2022 0 150

Salariile angajaţilor din sectorul IT&C din Cluj, judeţ care concentrează peste 22.000 de specialişti în acest domeniu, au ajuns la o medie de peste 7.700 de lei net în anul 2020, în creştere cu 9% faţă de perioada similară a anului anterior. În Bucureşti, unde lucrează jumătate din forţa de muncă totală din IT&C (aproape 100.000 de persoane), salariul mediu a fost de 7.000 de lei net în 2020, cu 9% mai scăzut decât în Cluj, arată datele centralizate de Ziarul Financiar pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.

„Angajaţii din IT din Cluj sunt mai bine plătiţi din mai multe motive. În primul rând, ţine de disponibilitatea de resurse, pentru că numărul de specialişti IT din Cluj e mai mic decât în Capitală. În al doilea rând, costul vieţii din Cluj este cel mai ridicat din ţară, iar pentru a fi atractivi pentru candidaţi, angajatorii trebuie să ia în calcul acest aspect. De asemenea, în Cluj avem o abundenţă de proiecte, ultimii doi ani au fost foarte intenşi pentru industria de IT, toată lumea s-a îndreptat spre digitalizare şi de nevoie, în contextul pandemic”, a explicat Andrei Kelemen, CEO al Cluj IT Cluster, organizaţie care reuneşte 74 de companii care au împreună circa 5.500 de angajaţi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu