Închide

Haine contrafăcute de mii de euro într-un magazin din Câmpia Turzii, asta au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorului într-un control de profil, amenzi de 12.000 de euro

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 24, 2023 0 262

Haine contrafăcute de mii de euro într-un magazin din Câmpia Turzii, asta au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorului într-un control de profil, amenzi de 12.000 de euro.

Controlul a avut loc ieri și a fost coordonat de vicepreședintele ANPC Sebastian Hotca. ”În cadrul acțiunilor de control, a fost identificat operatorul economic SC Gamos Com SRL, din localitatea Câmpia Turzii, care avea expuse la comercializare produse textile inscripționate cu diverse mărci cunoscute (Adidas, Nike, Lacoste, Tommy Hilfinger, Dior etc.), la care nu a putut prezenta documente care să ateste originalitatea”, a arătat OPC. Drept urmare, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, pentru care au aplicat trei amenzi contravenționale în cuantum de 60.000 lei, adică 12.000 de euro. De asemenea, șase dintre produsele identificate vor face obiectul unei notificării în sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene – Rapex, deoarece șnurul aferent hanoracului cu glugă are capetele libere mai mari de 30 de cm, fiind considerat produs periculos.

Nu mai puțin de 1.290 de produse textile contrafăcute, în valoare de aproximativ 140.000 de lei, adică 28.000 de euro, au fost oprite definitiv de la comercializare, ”având în vedere și faptul că operatorul economic nu a pus la dispozitia comisarilor CJPC Cluj, documentele aferente achiziției”, după cum a arătat Protecția Consumatorului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu