Închide

Guvernul anunță continuarea compensării prețului la carburanți, sprijin pentru lemne de încălzire și pentru înlocuirea becurilor cu filament

Economie by Actual de Cluj - sept. 21, 2022 0 106

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că a discutat măsurile pentru compensarea prețului la carburant și a cerut Ministerului Energiei și Ministerului Finanțelor ca în ședința de guvern de săptămâna viitoare să poată adopta actul normativ, transmite Economedia.

În ședința de ieri a coaliției, potrivit unor surse politice citate de G4Media, liberalii ar fi propus ca respectiva compensare de 50 de bani să fie păstrată doar pentru motorină, dat fiind că prețul benzinei a tot scăzut în ultima lună. În cele din urmă, coaliția PSD-PNL-UDMR ar fi decis să mențină și după 30 septembrie măsura compensării cu 50 de bani pe litru până la finalul anului atât la benzină, cât și la motorină.

Totodată, premierul a afirmat că a luat decizia de a sprijini populația  care folosește lemne pentru încălzire. „Vom identifica măsurile care se impun astfel încât să avem pe masa Guvernului, nu mai târziu de finele acestei luni, proiectul de act normativ astfel încât să putem să adoptăm și măsurile necesare spijinirii acestui segment de populație”, a spus premierul.

Ministerul Mediului a propus ca toţi cei care vor cumpăra cu factură lemn de foc, indiferent de categoria socială, să primească un ajutor de 150 lei pentru fiecare metru cub, în limita a maximum 5 mc. Estimarea este că între 1 şi 3 milioane de familii vor putea primi acest nou tip de subvenţie.

În ce privește eficientizarea energetică, premierul a precizat că Guvernul am luat decizia ca Ministerul Mediului să vină o măsură de sprijin pentru populație în vederea înlocuirii becurilor cu filament cu cele pe bază de LED, concomitent cu măsuri similare care să contribuie la reducerea risipei la nivelul instituțiilor guvernamentale.

sursa foto: captură – https://www.youtube.com/watch?v=hxGOX_GE2Pg

Nici un comentariu

Scrie un comentariu