Închide

Grindeanu: licitația pentru achiziționarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată. Un lot asigură naveta în Cluj-Napoca

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 14, 2022 0 172

Licitația pentru achiziționarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată, a anunțat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

Astfel, ieri Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis, spre publicare în SICAP, anunțul de participare așteptat, după cum spune Grindeanu, ”de ani de zile”. Licitația ar urma să faciliteze deplasarea pe rutele de navetă în zonele marilor, orașe, inclusiv a orașului Cluj-Napoca. ”Vor fi înlocuite astfel trenurile electrice învechite și automotoarele diesel care sunt folosite în prezent”, arată el.
Achiziția, finanțată din fonduri europene nerambursabile (POT 2021-2027) și din bugetul de stat al României, este împărțită în trei loturi și acoperă câte o regiune a țării. Lotul1 (Est) – include 20 de trenuri care vor deservi municipiile București, Ploiești, Buzău, Focșani, Bacău, Iași și Suceava. Lotul 2 (Centru – Vest) – include 23 de trenuri care vor deservi municipiile Brașov, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Bistrița, Cluj Napoca, Arad, Timișoara și Reșița. Lotul 3 (Sud) – include 19 trenuri care vor deservi direct municipiile București, Ploiești, Brașov, Constanța și Alexandria, prin intermediul nodului feroviar învecinat. Trenurile din acest lot vor asigura inclusiv legătura cu stațiunile de pe Valea Prahovei, arată ministrul.
În contractul- cu o valoare estimată cuprinsă între trei și patru miliarde de lei plus TVA- este prevăzută inclusiv asigurarea reparației și întreținerii celor 62 de trenuri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare