Închide

Grefierii amenință și ei cu proteste: Avem capacitatea necesară să blocăm sistemul judiciar

Actualitate by Actual de Cluj - mai 30, 2023 0 39

Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial, afiliat BNS, amenință cu proteste și avertizează că are „capacitatea necesară” de a bloca sistemul judiciar, din cauza proiectului de reformă a pensiilor speciale, care vizează și grefierii.

„O reacție fermă din partea sistemului judiciar sigur va exista și chiar dacă nu suntem o categorie profesională numeroasă încât să reprezentăm capital electoral, avem capacitatea necesară să blocăm sistemul judiciar”, potrivit unui comunicat de presă al sindicatului, citat de g4media.ro.

”Curând, grefierii se vor alătura formelor de proteste deja în derulare, precum și celor ce urmează a se iniția de celelalte categorii de salariați nemulțumiți de măsurile aparent populiste și antisociale asumate de actuala guvernare.
Foarte curând, niciun grefier nu va mai răspunde la telefonul personal, după orele de program, în zilele libere sau de repaus săptămânal, pentru a efectua sute de ore suplimentare neplătite sau pentru serviciul de permanență la arestări, indiferent că vorbim despre infracțiuni ușoare, tâlhării sau chiar crime”, se arată în comunicatul citat.
Comunicatul vine după ce premierul Nicolae Ciucă a anunțat pe pagina sa de Facebook modificările pe care coaliția de guvernare dorește să le adopte cu privire la pensiile de serviciu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu