Închide

Grav accident de circulație pe unul dintre cele mai periculoase drumuri ale Clujului, o femeie a murit

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 16, 2020 0 788

Grav accident de circulație pe unul dintre cele mai periculoase drumuri ale Clujului, o femeie a murit.

Accidentul a avut loc în această dimineață în jurul orei 7, la ieșirea din localitatea Baciu spre Mera, pe DN1F, al treilea cel mai periculos drum din Cluj după numărul de accidente grave și mortale înregistrate. ”Un conducător auto de 47 de ani, din comuna Corneşti, care se deplasa pe DN1F E81, în afara localităţii Baciu, din direcţia Zalău spre Cluj-Napoca, ar fi efectuat manevra de depășire a unui alt autovehicul, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din comuna Apahida”, au explicat polițiștii sosiți la fața locului.

În accident a decedat o femeie de 41 de ani, din comuna Corneşti, pasager în autoturismul condus de bărbatul care a provocat accidentul. Alte trei persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

La fața locului au sosit echipaje de prim ajutor – două autospeciale cu modul de descarcerare, două echipaje SMURD și alte două de la serviciul județean de ambulanță. ”Pompierii au găsit două autoturisme avariate, iar într-unul se aflau două persoane încarcerate, în stare de inconștiență. S-au început imediat operațiunile de descarcerare și acordare a asistenței medicale celor două persoane încarcerate, respectiv un bărbat și o femeie de circa 40 de ani. Femeia încarcerată nu mai prezenta semnale vitale, iar după scoaterea acesteia s-au început manevrele de resuscitare, însă corpul acesteia nu a mai răspuns acestora. Bărbatul a fost extras după circa 30 de minute de eforturi depuse de către pompieri și personalul medical, fiind apoi transportat la spital pentru îngrijiri și investigații medicale. Alte trei persoane au mai fost consultate, la locul accidentului, de către echipajele medicale și au fost transporta te la spital. Gradul de încarcerare al celor două persoane a fost ridicat implicând mai multe operațiuni pentru descarcerare: stabilizarea autoturismului, scoaterea portierelor din față ale autoturismului, tăierea elementelor de rezistență din structura mașinii, îndepărtarea bordului și tăierea și îndepărtarea parțială a plafonului”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Andrei Biriș.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare