Închide

Grav accident de circulație pe cel mai periculos drum din Cluj în urmă cu puține momente, au fost implicate un Tir și un microbuz, șapte victime, 2 morți, trafic blocat

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 09, 2023 0 1315

Grav accident de circulație pe cel mai periculos drum din Cluj în urmă cu puține momente, au fost implicate un Tir și un microbuz, șapte victime după primele informații.

Accidentul a avut loc pe DN1E60, în apropierea localității Poieni. La fața locului intervin de urgență echipajele Detașamentului din Huedin al Inspectoratului pentru Situații de Urgență. În accident au fost implicate un autotren și un microbuz. ”Din primele informații au rezultat șapte victime, iar uneia dintre acestea i se aplică manevre de resuscitare”, arată pompierii. La fața locului acționează o autospecială de stingere, o autospecială cu modul de descarcerare, patru ambulanțe SMURD și trei ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță.

UPDATE ora 19.25

În microbuz se aflau șase persoane. Polițiștii sosiți la fața locului arată că potrivit primelor verificări s-a constatat că un bărbat în vârstă de 41 de ani, din județul Mureș, în timp ce conducea autovehiculul înspre municipiul Oradea, după un viraj la dreapta ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un Tir condus din sensul opus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Gorj. La ora acestui update traficul rutier a fost întrerupt pe ambele sensuri.

Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

UPDATE ora 19.26 

Victima a fost declarată decedată. Alte trei victime, conștiente și cooperante, vor fi transportate la spital de ambulanțe SMURD și SAJ.

UPDATE ora 19:41

O alta victimă a intrat în stop cardio-respirator și i se aplică manevre de resuscitare.

UPDATE ora 20:02 

Din păcate, și a doua victimă a fost declarată decedată.

UPDATE 20:32 

Conform ISU Cluj, echipajele de prim-ajutor au găsit două persoane încarcerate în microbuz, alte trei fiind blocate ușor. Echipajul de la Serviciul Județean de Ambulanță aplica deja manevre de resuscitare unui bărbat scos din respectivul microbuz. Șoferul autotrenului a reușit să iasă singur afară. Imediat, forțele ISU au demarat operațiunile de descarcerare, astfel că au extras cinci victime, două fiind în stare gravă.

Un alt bărbat a intrat în stop cardio-respirator și s-au aplicat manevrele de resuscitare. Din nefericire, medicii au constatat decesul  celor două victime, doi bărbați în vârstă de 54 și 32 de ani. Un al treilea bărbat a fost intubat de medic în ambulanța SMURD și transportat la spital. Alte trei victime conștiente, dar care prezentau multiple traumatisme, au fost transportate la spital. La misiune au luat parte o autospecială de stingere, o autospecială cu modul de descarcerare, patru ambulanțe SMURD și trei ambulanțe SAJ. Forțele au încheiat intervenția în urmă cu puține momente.

UPDATE 20:34 Traficul a fost reluat pe un singur sens.

UPDATE 21:54 Traficul a fost reluat în condiții normale.

Foto ISU Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu