Închide

Grafician expune la Muzeul de Artă instalații și desene

Cultură by Actual de Cluj - mai 24, 2016 0 225

Expoziție la Muzeul de Artă, de mâine seară.

E vorba de artistul Dan Beudean (35 ani), a cărui expoziție „God Luck and Good Speed” va fi vernisată mâine seară la ora 18 în sălile de expoziții temporare de la etaj. Expoziția poate fi vizitată până în 5 iunie.

Dan Beudean (n. 1980) a absolvit secția de grafică de la Universitatea de Arte și Desing din Cluj-Napoca și este un strâns colaborator al Fabricii de pensule. Expoziții individuale ca „What we do is secret” (București, 2012), „Let’s talk about cars” (București, 2013) sau Strabang Art Lounge (Viena, 2013), dar și cele de grup de la Slag Gallery (New York, 2013), Larm Gallery (Copenhaga, 2013) sau Espace Culturel Louis Vuitton (Paris, 2013) contribuie la prestigiul internațional al acestuia. Beudean e cunoscut în primul rând ca grafician.

Prezentarea expoziției:

Expoziția God luck and good speed, organizată la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, invită publicul la o experiență narativ-vizuală în care sunt îmbinate obiecte de tipul instalațiilor sau a artei ready-made cu cel mai tradițional mijloc de expresie: desenul. Traseul conceptual al lucrărilor vizează presiuni, asalturi și temeri actuale ale civilizației occidentale, datorate atât unor forțe externe ca extremismul religios și teroarea sa implicită, cât și unor forțe interne ca autoritarismul organelor de pază și control. Lectura expoziție oferă privitorului o alternanță plăcută de elemente iconografice de o simbolistică tradițională sau de forma „citaționismului” artistic cu elemente din mass-media și pop culture a ultimelor decenii, aducând astfel publicul față în față cu propria cultură, într-un mediu care stimulează auto-critica. Cu toată luciditatea discursului asupra existenței socio-politice a omului occidental contemporan, lucrările reușesc să nu se scufunde într-un cinism implacabil, ci din contră, se remarcă prin sugestia unei încrederi permanente într-o inocență intrinsecă, vitală care, deși agresată permanent, își păstrează potențialul salvator.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare