Închide

Grădinițe private transformate în creșe sau centre de îngrijire ca să poată primi copiii fizic la activități

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - oct. 27, 2021 0 342

Întrebat dacă există posibilitatea ca grădinițele private să se transforme în centre de îngrijire astfel încât copiii să meargă în continuare, ministrul Educației a declarat la digi24 următoarele: „Nu cred că se poate, pentru că sunt înscrise cu un cod CAEN, care diferă la grădiniță, de centru de îngrijire. Grădinițele au prezența fizică suspendată și cele private și cele de stat, școlile de asemenea”.

Pe de altă parte, mesajele primite de părinți demonstrează contrariul. Iată un exemplu de mesaj ce a circulat pe grupul părinților. Părinții sunt anunțați că instituția de învățământ privată își va relua activitatea „folosind codul CAEN – ingrijire copii” și sunt specificate condițiile ce trebuie respectate pentru ca cei mici să revină la grădiniță, notează edupedu.ro.

Problema nu este în faptul că aceste instituții se adaptează pentru a oferi educație copiilor, ci în lipsa de viziune a autorităților, care aproape au scos în afara legii actul de a educa și care doar lasă diverse portițe accesibile celor care își permit să plătească pentru a avea acces la educație, în loc să fie asigurat un serviciu universal, egal pentru toți copiii, sau să fie luate măsuri de sănătate publică aplicabile în mod egal tuturor comunităților.

Mai multe AICI

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare