Închide

GherlaInfo: O antenă de telefonie mobilă pe biserica armenească încinge din nou spiritele, oamenii se tem de radiații. Ce spun responsabilii

Din județ by Actual de Cluj - nov. 19, 2018 0 260

Un ansamblu de antene de telefonie mobilă care ar urma să fie instalate în turnul mare al catedralei armenești din centrul orașului provoacă încingerea spiritelor. Oamenii, mai ales locuitorii din apropiere, se tem pentru sănătatea lor, din cauza radiațiilor pe care ar fi obligați să le suporte fără voia lor, relatează gherlainfo.ro.

În urmă cu câteva luni, Parohia Armeano-Catolică din Gherla a încheiat un contract cu firma RCS & RDS pentru montarea antenelor în turnul bisericii. Lucrările par să fi început vineri, 16 noiembrie, când la o intrare laterală a bisericii a fost observată o mașină încărcată cu echipament și câțiva oameni în acțiune, conform unei sesizări de pe pagina de Facebook „Domnule primar”.
Mai multe sesizări pe acest subiect au ajuns la Primăria Gherla și la Poliția Locală. Deocamdată în acest caz pare să domnească confuzia, mai ales după ce în spațiul virtual au apărut fotografii în care s-ar vedea o antenă, într-o fereastră a turnului bisericii. In zilele următoare ar trebui să apară și lămuririle necesare.

Antenele de pe biserica din centrul orașului nu sunt primele care stârnesc controverse la Gherla. În urmă cu 5 ani, un ansamblu de antene de internet 4G care urmau să fie montate pe un bloc din Piața Unirii a provocat nemulțumirile locuitorilor.

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu