Închide

Gherla: A rămas blocat afară din apartament, cât l-a costat intervenția alpinistului utilitar

Din județ by Actual de Cluj - iun. 25, 2019 0 320

Un om care locuiește într-un bloc de pe Aleea Fagului din Gherla a avut supriza neplăcută să rămână blocat în fața ușii de la apartament.

Omul își montase de ceva vreme o ușă modernă, din metal, cu închidere automată, la apartamentul situat la etajul IV al blocului. Vineri pe la amiază, când a ieșit până pe casa scărilor, ușa s-a închis în urma lui, iar omul și-a dat seama că nu avea cheia la el. Așa că a fost nevoit să ceară ajutor pentru a putea intra din nou în casă. „Am avut de ales între a sparge ușa, care m-a costat ceva bani, și a sparge un geam exterior”, a povestit omul pentru gherlainfo.ro.

A chemat un alpinist utilitar, care a venit cu cele necesare pentru o astfel de intervenție – corzi, ham, ciocan. Alpinistul a urcat pe bloc, a coborât pe corzi în dreptul balconului, unde a spart un geam. În acest timp, trecătorii au fost atenționați să nu staționeze în zonă, pentru a nu fi răniți de cioburile de sticlă care cădeau.

În cele din urmă, alpinistul a pătruns în interior și a deschis ușa apartamentului, spre bucuria proprietarului.

„Un alpinist utilitar serios nu trăiește din astfel de intervenții, el câștigă din lucrări mai complexe”, a explicat la rândul său alpinistul. „Așa că nu i-am luat niciun ban omului. Mă bucur că am putut să fac o faptă bună și să-l ajut, oricum, are ceva de cheltuit cu pusul geamului spart la loc, nu era cazul să-l mai taxez și eu”.

De altfel, Ciprian, alpinistul utilitar, este implicat în mai multe activități umanitare și de caritate, iar intervenția de vineri a fost încâ un prilej să fie prezent atunci când e nevoie de el.

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare