Închide

Germanii de la Stada, care fac fabrică de medicamente în Cluj, au încheiat anul 2022 cu afaceri consolidate de 247 mil. lei în piaţa farmaceutică locală, în creştere cu 37%

Economie by Actual de Cluj - mart. 15, 2023 0 475

Grupul Stada în România, care pune pe piaţă produse farmaceutice şi construieşte o fabrică de medicamente în Turda, Cluj, a încheiat anul 2022 cu afaceri de 247 mil. lei, o creştere de 37% faţă de anul anterior, din datele companiei.

Grupul Stada este unul dintre cele mai mari companii farma­ceu­tice din Germania şi a intrat pe piaţa ro­mâ­nească printr-o sub­si­diară în anul 1992. Com­pania a mizat pu­ter­nic pe dezvol­tarea por­to­foliului de su­pli­mente alimentare, achi­ziţio­nând pro­ducă­to­rul ceh Walmark în 2019 într-o tran­zacţie interna­ţio­nală. Compania este prezentă în 120 de ţări, având 20 de fabrici, conform Ziarului Financiar.

În România, prezenţa Stada include sediul din Bucureşti, un laborator de testare a produselor în Timişoara, dar şi un depozit de medicamente, tot în Timişoara.

În 2022, compania a anunţat o investiţie de peste 50 mil. euro într-o nouă fabrică de medicamente, amplasată la Turda, lângă Cluj Napoca, una dintre puţinele investiţii în producţia locală de medicamente din ultimii ani. Din suma totală investită la Cluj, 21 de milioane de euro vin din ajutor de stat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu