Închide

Garaje și curți inundate, subsoluri și apartamente la subsol, dar și hale de sute de metri pătrați sub ape, așa a arătat puhoiul în weekend, la Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 26, 2023 0 228

Garaje și curți inundate, subsoluri și apartamente la subsol, dar și hale de sute de metri pătrați sub ape, așa a arătat puhoiul în weekend, la Cluj.

Pompierii clujeni au fost solicitați să intervină în mai multe locuri din județ în urma furtunilor puternice de ieri. Aceștia au intervenit ieri atât în Cluj-Napoca și Turda, cât și în localități precum Florești, Apahida, Jucu de Mijloc, Copăceni, Tritenii de Jos sau Viișoara. Mai exact, pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au evacuat apa care a inundat patru garaje situate pe strada Stânjeneilor din Cluj-Napoca, unde se aflau și două mașini parcate. În paralel, forțele de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca al ISU au fost solicitate pe strada Vlad Țepeș din comuna Apahida, unde a existat o curte inundată. Tot în comuna Apahida, în localitatea Câmpenești, pompierii au desfășurat misiuni pe străzile Azaleelor, Câmpenești și Lunii. În acest caz, a fost vorba despre o curte, un subsol și două hale de aproximativ 900 de metri pătrați inundate.

De asemenea, pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au evacuat apa care a inundat opt apartamente situate la subsolul unui bloc din Jucu de Mijloc, iar în Turda a fost nevoie de intervenții pe strada George Coșbuc, pentru a evacua apa care a cuprins o locuință și șase curți, conform unui bilanț al ISU Cluj. De asemenea, în Tritenii de Jos două locuințe, o anexă gospodărească și 13 curți au fost inundate. Noaptea trecută s-a intervenit și în Viișoara, pentru evacuarea apei din teri beciuri și o curte iar pe strada Cătanelor din Florești apa a inundat scara unui bloc de locuințe. În plus, în această dimineață pompierii turdeni s-au aflat pe teren pe strada Gheorghe Marinescu din Turda, evacuând apa care a inundat un beci.

Din fericire, nicio persoană nu a solicitat îngrijiri medicale și nu a fost necesară evacuarea vreunui locatar.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu