Închide

FOTO/VIDEO Confetti şi Operă în Piaţă. Cum arată oraşul de zilele Clujului

ActualitateTop News by Kristina Reştea - mai 27, 2017 0 510

 

Printre scaune de plastic şi spectatori cu bere sau ciocolată, a răsunat sâmbătă seara la Cluj Operă, în stradă. Operă adevărată – cu artişti reuniţi la Gala Operelor Clujene, într-un moment pregătit de Opera Națională Română Cluj-Napoca și Opera Maghiară din Cluj. A urmat  Filarmonica de Stat Transilvania, împreună cu Baletul Operei Naționale Cluj-Napoca, cu spectacolul Carmina Burana, în program de Zilele Clujului.

 

 

Unii stau pe bănci sau pe marginea fântânii, şi-au adus copiii ori au luat o bere şi petrec relaxaţi. Alţii au înţeles altfel ideea aceasta cu opera în Piaţă. E tot ca la Operă. „Când începe muzica trebuie să tăcem”, spune un domn venit tocmai din Craiova.

Unii nu au rezistat foarte bine presiunilor:

 

Când soliştii ies în Piaţă:

 

„Lumea a venit, sigur. Doar unde să iasă? Şi aici e gratis. Eu aştept primele minute celebre din Carmina Burana”, împărtăşeşte un spectator.
Unul dintre cele mai cunoscute fragmente muzicale a putut fi ascultat în aer liber, chiar de la o terasă (alături de celebrele chioşcuri de sticlă cumpărate de municipalitate pentru noua amenajare din Piaţa Unirii, chişcuri ce costă cât un apartament):

Dacă cumva aţi simţit vreodată lipsa unui imprimeu luminos tocmai pe biserica Sf. Mihail…

Atmosferă din Piaţa Unirii:

Mişcarea de pe străzi a început de dimineaţă şi a continuat pe tot parcursul zilei. Bulevardul Eroilor şi Piaţa Unirii sunt invadate zilele acestea de statui vivante şi personaje care salută, se joacă ori stau la poze. E coadă la popcorn şi îngheţată şi au rămas urme confetti. „Ăstea sunt biodegradabile?”, încearcă să se intereseze cineva.

 

 

Se încearcă dezamorsarea unei grenade:

 

 

 

Pe strada Mihail Kogălniceanu, una dintre cele mai frumoase străzi din Cluj (care încă aşteaptă pietonalizarea) s-a instalat zona de „food-court”. Aici se vinde mâncare, dar şi tot felul de accesorii. Mai e instalată şi o scenă, unde poţi găsi o solistă care tocmai cântă celebra piesă din Titanic, verificând versurile pe smartphone. Lumea dansează.

 

 

Primarul Emil Boc nu a ratat ocazia să stea la o coadă, în mulţime.

 

Între timp, pe strada „în oglindă” Iuliu Maniu se pregătea masa de noapte, un alt eveniment în cadrul Zilelor Clujului:

 

 

La lăsarea întunericului pe strada Universităţii se fac jonglerii cu foc

 

În Parcul Central sunt baloane, cai şi ţinte de tras cu arcul. A apărut şi o tiroliană.

 

Şi, spre final, o temă de gândire. Cum vi se pare că arată acum Bulevardul Eroilor?

 

  • author photo two

    Kristina Reştea

    Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu