Închide

FOTO/VIDEO Confetti şi Operă în Piaţă. Cum arată oraşul de zilele Clujului

ActualitateTop News by Kristina Reştea - mai 27, 2017 0 517

 

Printre scaune de plastic şi spectatori cu bere sau ciocolată, a răsunat sâmbătă seara la Cluj Operă, în stradă. Operă adevărată – cu artişti reuniţi la Gala Operelor Clujene, într-un moment pregătit de Opera Națională Română Cluj-Napoca și Opera Maghiară din Cluj. A urmat  Filarmonica de Stat Transilvania, împreună cu Baletul Operei Naționale Cluj-Napoca, cu spectacolul Carmina Burana, în program de Zilele Clujului.

 

 

Unii stau pe bănci sau pe marginea fântânii, şi-au adus copiii ori au luat o bere şi petrec relaxaţi. Alţii au înţeles altfel ideea aceasta cu opera în Piaţă. E tot ca la Operă. „Când începe muzica trebuie să tăcem”, spune un domn venit tocmai din Craiova.

Unii nu au rezistat foarte bine presiunilor:

 

Când soliştii ies în Piaţă:

 

„Lumea a venit, sigur. Doar unde să iasă? Şi aici e gratis. Eu aştept primele minute celebre din Carmina Burana”, împărtăşeşte un spectator.
Unul dintre cele mai cunoscute fragmente muzicale a putut fi ascultat în aer liber, chiar de la o terasă (alături de celebrele chioşcuri de sticlă cumpărate de municipalitate pentru noua amenajare din Piaţa Unirii, chişcuri ce costă cât un apartament):

Dacă cumva aţi simţit vreodată lipsa unui imprimeu luminos tocmai pe biserica Sf. Mihail…

Atmosferă din Piaţa Unirii:

Mişcarea de pe străzi a început de dimineaţă şi a continuat pe tot parcursul zilei. Bulevardul Eroilor şi Piaţa Unirii sunt invadate zilele acestea de statui vivante şi personaje care salută, se joacă ori stau la poze. E coadă la popcorn şi îngheţată şi au rămas urme confetti. „Ăstea sunt biodegradabile?”, încearcă să se intereseze cineva.

 

 

Se încearcă dezamorsarea unei grenade:

 

 

 

Pe strada Mihail Kogălniceanu, una dintre cele mai frumoase străzi din Cluj (care încă aşteaptă pietonalizarea) s-a instalat zona de „food-court”. Aici se vinde mâncare, dar şi tot felul de accesorii. Mai e instalată şi o scenă, unde poţi găsi o solistă care tocmai cântă celebra piesă din Titanic, verificând versurile pe smartphone. Lumea dansează.

 

 

Primarul Emil Boc nu a ratat ocazia să stea la o coadă, în mulţime.

 

Între timp, pe strada „în oglindă” Iuliu Maniu se pregătea masa de noapte, un alt eveniment în cadrul Zilelor Clujului:

 

 

La lăsarea întunericului pe strada Universităţii se fac jonglerii cu foc

 

În Parcul Central sunt baloane, cai şi ţinte de tras cu arcul. A apărut şi o tiroliană.

 

Şi, spre final, o temă de gândire. Cum vi se pare că arată acum Bulevardul Eroilor?

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.