Închide

Fotografii premiate internațional, aduse la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 22, 2016 0 296

Unele dintre cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards (SWPA), vor fi expuse începând de marți, 23 februarie 2016, la Cluj. Fotografiile pot fi văzute la Iulius Mall Cluj Napoca și în Salina Turda, iar printre lucrările expuse se numără și fotografiile celor doi fotografi români premiați

„Anul trecut s-a stabilit un nou record de participări la cea mai mare competiție de fotografie din lume. Lucrările premiate sunt alese din peste 173 de mii de înscrieri din 171 de țări. Pentru expoziția de la Cluj-Napoca am reușit să aducem lucrările expuse la Londra, printre care se numără și fotografiile celor doi fotografi români premiați. Este o expoziție la care îi așteptăm pe toți iubitorii de fotografie și care sperăm să îi inspire pe cei care vor să se înscrie în ediția 2016”, a declarat Cătălin Neagu, Group Product Marketing Manager Sony România.

Printre fotografiile expuse se vor număra cele din seria „Camera intimă”, realizate de Cosmin Bumbuț, câștigător al premiului „Fotograful anului” la secțiunea „Arhitectură” în cadrul SWPA 2015, care cuprinde o serie de imagini realizate în 35 de închisori din România.

Foto Cosmin Bumbut

Foto Cosmin Bumbut

Amatorii de fotografie vor putea admira și lucrarea „Alesul oilor”, de Auraș Mihaiu, câștigător al premiului România National Award, care a surprins momentul de la stână în care ciobanii își pregătesc oile pentru iernat.

Expoziția va putea fi vizitată în cele două locații până în data de 20 martie 2016.

Sony World Photography Awards este cea mai mare competiție de fotografie din lume, spun organizatorii. La ediția de anul trecut, cea de a opta, a fost înregistrat un număr record de înscrieri, mai exact 173.444 din 171 de țări, cu o creștere de 24% față de anul precedent. La SWPA 2015 au fost decernate 54 de premii naționale. Expoziția face parte din proiectul PhotoRomania 2015, derulat de Asociația PhotoRomania, iar evenimentul este finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul României.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare