Închide

FOTO/ VIDEO Autostrada Transilvania, în șantier. Când se va putea circula pe lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău?

EconomieTop News by Kristina Reştea - dec. 18, 2021 0 5733

Lucrările pe lotul Nușfalău-Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania au ajuns la abia 8% stadiu fizic, după 4 luni de muncă, anunță Asociația Pro Infrastructura, care prezintă și o filmare cu șantierul.

Contractul pentru cei 13,55 km a fost semnat în 30.09.2020 cu turcii de la Nurol și are ordin de începere 01.02.2021, cu 6 luni proiectare și 18 de execuție. Proiectul tehnic a fost aprobat în august 2021.
„Pentru aproximativ 4 luni de muncă, din care două practic nu s-a lucrat din cauza vremii, constructorul nu stă rău în teren, ajungând la un stadiu fizic de aproximativ 8%. Din păcate, lunile de iarnă nu vor aduce un progres semnificativ. Tronsonul este unul banal, fără structuri impresionante, cu un relief ca-n palmă – o excepție de la regula dealurilor transilvănene notorii pentru alunecările lor masive. Aici antreprenorul general nu are decât câteva pasaje și poduri de făcut, un nod rutier și un spațiu de servicii.
În mod normal, cu o mobilizare decentă din primăvară, menținută tot anul viitor, vom putea circula între Nușfalău și Suplacu din primăvara anului 2023″, spun reprezentanții asociației.

Foto: Pro Infrastructura

Foto: Pro Infrastructura

De la Marca, lângă Suplacu de Barcău până la Biharia, la intrarea pe Autostrada deschisă lângă vama Borş II mai lipsesc 56 de kilometri din Autostrada Transilvania. Este vorba despre lotul Suplacu de Barcău- Chiribiş (26 km.) în contestaţii şi lotul Trameco, 30 de kilometri între Chiribiş şi Biharia, conform Economedia.ro.
Asociația Pro Infrastructura menționează că loturile până la Biharia (Oradea) Suplacu-Chiribiș este în faza contestațiilor după ce CNAIR a desemnat câștigătorul (Erbașu). Iar Chiribiș-Biharia este complet blocat și aproape de a treia reziliere.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare