Închide

Foto. Dezastru în Cluj-Napoca după furtuna de duminică seara: străzi inundate, copaci căzuți pe mașini

ActualitateTop News by Kristina Reştea - iul. 19, 2021 2 2555

Drumuri inundate în toate cartierele și chiar si în centrul orașului, râuri pe străzi, copaci căzuți pe mașini – așa arăta Cluj-Napoca după furtuna de duminică seara.

Municipiul a fost sub cod portocaliu de vreme severă, cu vijelie puternică, grindină, descărcări electrice și averse.

 

 

Bulevardul Eroilor a fost inundat la propriu. Un internaut  a postat pe grupul Info Trafic un video care arată dezastrul. Detalii: https://www.facebook.com/100002340406169/videos/137988958461038/

Au intervenit în oraș 11 echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, constituite din 30 de pompieri, cu utilaje și mijloace specifice, sprijinite de Serviciul Spatii Verzi, din cadrul primăriei Cluj Napoca, și asociația CERT, care au răspuns la zeci de solicitări, potrivit datelor ISU Cluj, citate de Transilvania Reporter.

Deputat fost viceprimar în Clujul inundabil anunță pe Facebook că e supărat pe ministere

După vijelia de aseară, au transmis mesaje și politicienii. Deputatul PNL Radu Moisin s-a arătat indignat de întârzierea cu care s-a activat RoAlert. „Voi solicita, la prima oră, Ministrului Afacerilor Interne și Ministrului Mediului, să ne ofere explicația faptului că populația Municipiului Cluj-Napoca și a localităților învecinate nu a fost avertizată din timp despre furtuna devastatoare din această seară, pentru a se putea adăposti și a-și proteja familiile și bunurile! Autoritățile statului știau din timp de acest dezastru, anunțându-l în mod inutil după începerea sa, conform capturii foto!”, a scris Moisin pe pagina sa de Facebook. Acesta nu a adăugat însă explicații privind motivele pentru care canalizarea orașului cedează la fiecare furtună ceva mai serioasă, cu toate că, înainte să fie deputat, s-a aflat chiar în aparatul administrativ, ocupând funcție de viceprimar.

 

 

2 comentarii

  1. RO ALERT care nu a functionat este responsabil de 70% din dezastrul din Cluj,.Trebuie actionati in judecata si solicitat despagubiri! INCOMPETENTILOR!

  2. Totusi poate isi da cineva seama si trage un semnal de alarma ca strazile vopsite in rosu si verde nu sunt suficiente pt un trai decent in oras. Coruptia isi face din nou simtita prezenta prin pagubele aduse oamenilor. Oras cu potential condus de corupti incompetenti.

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.