Închide

FOTO. Cum arată Salina Turda, în şantier pentru Eurovision-ul din subteran

Actualitate by Kristina Reştea - feb. 09, 2018 0 881

După ce şi-a trecut în „portofoliul” de evenimente concerte, competiţii sportive sau spectacole de teatru, Salina Turda, cel mai vizitat obiectiv turistic al zonei, găzduieşte în acest final de săptămână competiţia Eurovision. Artiştii vor urca pe scena amplasată în mina Rudolf, care măsoară nu mai puţin de 42 metri înălţime, 50 de metri lăţime şi 80 metri lungime.

Poate sunteţi dezamăgiţi de spectacole sau de calitatea muzicii din anii recenţi, însă, de data asta, concursul marchează totuşi o premieră inedită: semifinala din această duminică va avea loc în Salina Turda, la o adâncime de 90 de metri.

Organizatorii vorbesc despre „un efort logistic uriaş” pentru instalarea a peste 20 de tone de echipamente în subteran. Mai mult de 13 km de cabluri electrice, fibră optică, triax şi de comunicaţii au fost desfăşuraţi pe un traseu de aproximativ 500 de metri, au detaliat organizatorii.

Timp de o săptămână elementele de scenotehnică şi aparatura au fost coborâte în vatra minei de sare prin vechiul puţ de extracţie, sâmbătă urmând să aibă loc primele repetiţii. Pentru realizarea show-ului în condiţiile speciale din Salina Turda, echipa Eurovision România spune că mizează pe un spectacol de lumini creat cu 70 de capete mobile inteligente şi 70 de proiectoare convenţionale, instalaţie de sunet cu boxe perimetrale şi 30 de mp  de ecrane LED.

Elena Gheorghe, reprezentanta României la ediţia din 2009 a concursului internaţional,  revine pe scena Eurovision România, iar unul dintre puţinele grupuri vocale din România care adoptă stilul pop-opera, Ad Libitum Voices va interpreta duminică, în decorul impresionant al Salinei Turda, o serie de hituri într-o notă specifică.

Detalii despre concurenţi găsiţi AICI

Menţionăm că salina a atins un număr record de turiști în 2017, peste 600.000 de oameni vizitând cele patru mine deschise. Cei mai mulți turişti străini provin din ţări precum Ungaria, Polonia, Israel sau Spania, anunță conducerea Salinei. Acum s-au demarat și alte planuri de dezvoltare, care includ pregătirea minei Iosif, aflată la 110 metri adâncime, pentru includerea în circuitul turistic, fapt ce va dubla capacitatea de vizitare.

 

Imagini publicate de organizatorii Eurovision (/TVR):

/) din timpul pregătirii spectacolului:

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare