Închide

FOTO Cum arată Clujul după o ploicică de vară

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 12, 2018 2 936

”Apa este de jumătate de metru pe unele străzi din oraș”, este una dintre multele sesizări pe care Primăria Cluj le-a primit în această după-amiază după o ploaie de vară care a inundat efectiv orașul. Situația nu a fost de durată, însă în unele zone oamenii chiar s-au alarmat și și-au stricat mașinile. Inclusiv zona centrală a municipiului Cluj-Napoca a fost inundată în urma celor celor 15-20 de minute de ploaie serioasă care a căzut între orele 16.00 și 17.00.

De ce CANALIZAREA NU FACE FAȚĂ – la finalul calupului foto se găsesc detalii de la Compania de Apă Someș.

Haide pe Moților, la piscina stradală! a fost un îndemn care a circulat pe rețelele de socializare pentru cei care sau plâns de faptul că artere de la periferia orașului au fost inundate.

Într-adevăr, pe strada Moților, pe care Primăria a reparat-o și modernizat-o de curând, cu bani europeni (inclusiv partea de canalizare a fost refăcută) se putea lejer face un concurs de scufundări.

strada Moților, sursa foto: Kovacs Peter

strada Moților, sursa foto: Kovacs Peter

strada Moților, sursa foto: Kovacs Peter

Chiar și în buricul târgului, artera Memorandumului s-a umplut de apă. Este vorba despre o altă arteră recent modernizată de Primărie.

sursa: Ianco Renata

Și pe Eminiscu, mașinile pluteau…

(Sursa:Tudor Sofron)

În schimb, pe strada Ceahlău, deja celebră la navigat pe timp de ploaie, s-a format un adevărat lac. Amintim că acum doi ani, doi reprezentanți ai unei firme de teamnbuiding-uri din Cluj, s-au dat la propriu cu barca pe respectiva stradă și au demonstrad că Clujul e navigabil atunci când plouă.

celebra strada Ceahlău de lângă Grădina Botanică din Cluj unde acum câțiva ani, la o ploaie similară, doi tineri s-au plimbat cu barca (sursa foto: Bogdan Iancu)

Pe Bulevardul Muncii a fost cam așa:

sursa: Andreea Grama

 

Pe Victor Babes, aproape de centrul orașului, a luat-o asfaltul la vale:

sursa: Molnar Jozsef-Attila

sursa foto: Réka Csűrös

În Mărăști, au luat-o la vale, numele de la mașini:

Sub pod în Mărăști, pe Fabricii, sursa foto: Martini CM

Apa de pe carosabil a îngreunat circulația și în cartierul Zorilor, nu doar în Mărăști, în zona Fabricii.

De altfel, strada Observator a fost botezată în on-line, ”Mica Veneție”.

Au fost probleme chiar și în cartierul Gruia care este pe deal.

sursa: Diana Constantin

Au erup și canele, după cum au surprins participanții la trafic, pe Republicii, sau pe Frunzișului.

sursa: Ionyade Ioan

sursa: Alin Maries

Un capac de canal a sărit și pe strada Mărginașă.

sursa: Alexandra Iulia

Doar 10% din străzile din Cluj-Napoca au sistem separat care să preia apele pluviale. În rest, precipitațiile sunt preluate de sistemul de canalizare menajeră din oraș, aflat în administrarea Companiei de Apă Someș. În cazul străzilor unde există sistem de preluare al apelor pluviale, acesta dirijează apa din precipitații în cursurile de apă. Sistemul de canalizare de pe restul de 90% din străzile orașului, declara pentru Actualdecluj.ro șeful Departamenului de comunicare al companiei, Lucian Croitoru, nu este dimensionat pentru apa provenită din precipitații. De aceea, acesta nu face față, mai ales când cad cantități impresionabile de precipitații. Așa ajung străzi din oraș să se umpre de apă, iar Compania este nevoită să rezolve punctual problema.

2 comentarii

  1. Dada.. „ploicica”.. cativa stropi pe care probabil ati scos redactia la o „plimbarica” racoritoare.
    S-au facut cateva „baltute”, mare „chestiuta”.

Scrie un comentariu