Închide

FOTO Credincioșii de confesiune catolică și protestantă s-au adunat, de Paști, la Catedrala „Sf. Mihail” din Cluj Napoca, pentru sfințirea bucatelor pascale

ActualitateCulturăSocialTop News by Actual de Cluj - apr. 17, 2022 0 531

La Cluj Napoca, zeci de credincioși maghiari dar și români, de confesiune catolică și protestantă, s-au adunat duminică la catedrala romano-catolică „Sf. Mihail”, din Piața Unirii, pentru a asista la slujba religioasă, aducând cu ei și coșuri cu bucate pascale, care au fost sfințite de preoți.

Deputatul clujean Csoma Botond – liderul UDMR Cluj – a transmis că este pentru prima dată când oamenii au venit cu bucatele la biserică de Paști și că scopul este ca aceasta să devină o tradiție la Cluj Napoca.

„Cu scopul de a crea o tradiție, a avut loc pentru prima oară la Cluj sfințirea bucatelor în fața bisericii Sfântul Mihail. Au fost așteptați și credincioși de etnie română, evenimentul s-a desfășurat în două limbi. Paște fericit!” a transmis Csoma Botond.

Peste un milion și jumătate de români, alături de alți peste un miliard de credincioși catolici și protestanți din întreaga lume, sărbătoresc la 17 aprilie Învierea Domnului. Este prima sărbătoare pascală care se desfășoară fără restricții, după ce în ultimii doi ani ceremoniile religioase au fost restrânse, din cauza pandemiei de Covid-19.

sursa foto: Facebook/Magyarország Főkonzulátusa Kolozsvár

Sursa foto: Facebook/Magyarország Főkonzulátusa Kolozsvár

sursa foto: Facebook/Magyarország Főkonzulátusa Kolozsvár

sursa foto: Facebook/Magyarország Főkonzulátusa Kolozsvár

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare