Închide

FOTO Ce se va vedea de la geamurile noii școli gimnaziale pe care Primăria și-a asumat să o construiască în Borhanci/Șantierul a început în 27 mai

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 18, 2024 2 386

Șantierul noii școli gimnaziale asumată de Primărie pentru a fi construită de la zero în Borhanci, pe dealuri, a început să prindă contur. Lucrările sunt încă în stadiu incipient însă, potrivit oficialilor Primăriei, lucrările care se execută sunt complexe, de la piloții forați, la partea de utilități, la escavații impresionante.

 

Viceprimarul Dan Tarea a spus, într-un video filmat pe șantier, că este convins că constructorii vor reuși să finalizeze obiectivul la finalul anului 2025 când se împlinește termenul contractual.  Potrivit lui se lucrează la partea de utilități, la drumul de acces spre obiectiv dar și la fundații, la piloții forați necesari a fi turnați pentru a stabiliza zona, înainte de construcțiile propiu-zise.

Deocamdată, a arătat Tarcea, priveliștea de pe șantier este încântătoare.

Școala face parte din proiectul complex „Dezvoltare infrastructură educațională (Hub educațional) și de sănătate (Unitate de Sănătate – Centru de excelență pentru protonoterapie), dezvoltare infrastructură sportivă (Bazin de înot, Bază Antreprenor sportivă) și Pădure-Parc în cadrul cartierului Borhanci”.

Durata contractului este de 560 zile, din care 110 zile termen proiectare și 450 zile termende execuție a lucrărilor. Câștigătoarea contractului este Asocierea Axial Construct Invest – MRD Instal – Prodesign Engineering & Construction – DaroConstruct și subcontractanţi. Valoarea contractului este de 10.270.048,12 euro (50.323.235,80 lei).

Șantierul a fost deschis în 27 mai.

Școala implică construcția a două imobile – unul unul destinat Școlii Gimnaziale format din 3 corpuri de clădire, care va avea acoperiș tip terasă circulabilă pe corpul A și necirculabilă pe corpurile B și C, iar ceal de al doilea, alăturat, cuprinde o sală de sport care va avea acoperiș tip terasă circulabilă. Totodată, va fi amenajată curtea școlii și terenul aferent școlii.

Cum este dimensionată școala:

  • 27 de săli de clasă a câte 25 de elevi fiecare clasă (în total vor fi 675 de elevi):
  • 3 laboratoare, din care 2 laboratoare de științe și un laborator de informatică;
  • o sală de sport cu vestiare;
  • o sală de mese cu bucătărie și anexe;
  • cancelarie, birouri;
  • spații tehnice: grupuri sanitare;
  • sisteme de instalații și branșamente la rețele de utilități.

„Școala aceasta îndeplinește toate criteriile unei clădiri verzi de ultimă generație. Școala va avea panouri fotovoltaice, care vor asigura 80% din necesarul de energie pentru funcționarea școlii și a sălii de sport”, arăta primarul Emil Boc la deschiderea șantierului care a avut cu mai puțin de o lună în urmă.

foto: caputură/Dan Tarcea Facebook, foto deschidere șantier media9.ro

2 comentarii

  1. Vor vedea santiere si constructii ridicate ilegal,construite pe strada Colonia Sopor, dar autorizate pe strada Colonia Borhanci si bazaconii ridicate sub privirea indulgenta a Politiei Locale, cum e ceea ce se ridica in acest moment in o livada!

Scrie un comentariu