Închide

Fostul șef al DNA, clujeanul Daniel Morar, a ajuns partener la o casă de avocatură

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 08, 2022 0 374

Fostul șef al DNA, clujeanul Daniel Morar, a ajuns partener la o casă de avocatură.

E vorba de Daniel Morar, fost judecător al Curții Constituționale și procuror-șef DNA și unul dintre cei mai cunoscuți practicieni ai dreptului din România, care, anunță azi casa de avocatură Albu Legal, ajunge partener al acesteia.

”Oferta de parteneriat a venit din partea casei de avocatură Albu Legal”, a spus Morar într-un comunicat de presă. ”Intenția mea de a practica avocatura după încheierea mandatului a fost exprimată și public – am afirmat anterior că, odată ce îmi voi fi încheiat mandatul la Curtea Constituțională, cariera mea publică va lua sfârșit și voi activa în mediul privat. Am ales astfel avocatura, o premieră pentru mine din mai multe puncte de vedere”.
„Daniel Morar va aduce un know-how de cel mai înalt nivel în Dreptul penal al afacerilor, dar și în domenii precum practica de Drept constituțional și protecția drepturilor omului, și se va implica la nivel general în activitatea comună. Având în vedere experiența sa, suntem convinși că va avea un rol important în coordonarea cazurilor ce țin de Dreptul penal al afacerilor. Separat, și ca domeniu preponderent nou de activitate al colaborării în această nouă formulă, avem în vedere o practică de formulare a unor puncte de vedere sau opinii legale în domenii de specializare precum Drept constituțional, protecția drepturilor omului, Drept penal și procesual penal”, afirmă fondatorul Gabriel Albu.

Albu Legal este, după propriile spuse, lider de piață în domeniul Dreptului penal al afacerilor.

Daniel Morar este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, pe care a absolvit-o în 1990. Între 1990 şi 2005 a activat ca procuror, mai întâi la parchete din Târgu Mureş şi Cluj-Napoca, în acest interval fiind detaşat temporar, în două rânduri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În 2005 a fost numit procuror general al Parchetului Naţional Anticorupţie, transformat ulterior în Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a ocupat funcţia de procuror-şef al Direcţiei, funcţie pe care a exercitat-o până la încheierea mandatului, în anul 2012.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu