Închide

Fostul șef al DNA Cluj propus șef al DNA, audieri azi la Consiliul Superior al Magistraturii

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 11, 2020 0 104

Cei trei procurori propuşi de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, pentru şefia Parchetului General, DNA şi DIICOT – Gabriela Scutea, Crin Bologa și Giorgiana Hosu – vor fi audiaţi marţi de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care trebuie să emită un aviz consultativ.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a spus, înainte de audierile din CSM, că cei trei candidați „sunt foarte buni” și că este optimist în privința primirii avizelor.
Este vorba despre Gabrielei Scutea – pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Crin Nicu Bologa – pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Giorgiana Elena Hosu – pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, arată hotnews.ro.

Interviurile în fața Secției pentru procurori a CSM sunt programate astfel:
10.00 – 11.30 – interviul Gabrielei Scutea pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție;
12.00 – 13.30 – interviul lui Crin Nicu Bologa pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție;
14.00 – 15.30 – interviul Giorgianei Elena Hosu pentru funcția de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
Conform procedurii, Consiliul Superior al Magistraturii va acorda un aviz care este consultativ. După obţinerea acestuia, ministrul Justiţiei urmează să înainteze propunerile preşedintelui Klaus Iohannis, care va numi noii șefi ai parchetelor. Președintele poate refuza o singură propunere, motivat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare