Închide

VIDEO Fostul hotel construit ilegal cu autorizație de gheretă cade în capul trecătorilor

Actualitate by Mihai Prodan - mart. 06, 2019 0 643

Cunoscutul hotel Cristian al controversatului afacerist Costică Pocol, ridicat în buricul Clujului cu … autorizație de gheretă în piața Mihai Viteazu și închis în final de câțiva ani, cade în capul trecătorilor, la propriu: ieri pompierii au trebuit să aducă scara de intervenție la înălțime ca să îndepărteze bucăți de tencuială de pe clădire iar azi se întorc, puși pe treabă: închid și circulația în zonă.

Pompierii au intervenit ieri cu utilaje iar azi au interzis parcarea pe strada Argeș ca să creeze un perimetru de siguranță pentru reamplasarea platformei de intervenții de la înălțimi folosită ieri, când aceștia au îndepărtat unele elemente de elemente de tencuială care nu mai prezentau stabilitate, de pe laterala clădirii. Chiar și așa, în cădere acestea au distrus copertina de tablă de la intrarea unui magazin. „Din fericire, nu au fost persoane rănite, însă intervenția pompierilor a fost necesară pentru a înlătura bucățile de tencuială instabile”, explică purtătorul de cuvânt al pompierilor, Andrei Biriș. După înlăturarea a aproximativ trei metri pătrați de elemente de tencuială, a fost necesară oprirea operațiunilor, ca pompierii să elibereze traficul rutier și oricum pentru că o parte a clădirii era obturată firele de tensiune, situate pe stâlpii din apropiere. Azi parcarea pe strada Argeș a fost oprită. „Acest lucru este necesar, pentru a putea ridica platforma în siguranță față de firele de tensiune de pe stâlpii din apropierea clădirii, ce obturează accesul cu platforma pentru intervenții la înălțimi a pompierilor și înlăturarea elementelor de tencuială ce încă prezintă instabilitate”, a explicat Biriș, adăugând că zona și culoarul pietonal din apropierea clădirii a fost restricționat, până la remedierea situației.

Hotelul a fost scos la vânzare în 2013 dar, previzibil, nu și-a găsit cumpărător, din cauza problemelor legale. Clădirea a fost ridicată pe trotuar, cu ferestre cu vedere spre hala agroalimentară a pieței Mihai Viteazu, aflată la un metru distanță.

UPDATE video:

  • author photo two

    Mihai Prodan

    Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu