Închide

Fosta fabrică de mobilă transformată în parc tehnologic închiriază ultimele birouri, vine IBM – a treia oară în 10 ani

EconomieTop News by Actual de Cluj - iun. 19, 2017 0 983

Fosta fabrică de mobilă Libertatea SA transformată în centru de IT a ajuns la grad de ocupare de 100% după ce aici și-a deschis birouri și gigantul IBM.

IBM își deschide în iulie la Cluj al patrulea centru de servicii business din țară după București, Brașov și Timișoara. Birourile funcționează în Liberty Technology Park, parcul tehnologic în care a fost transformată fosta fabrică de mobilier Libertatea, în spatele gării din Cluj.

Proiectul parcului industrial dezvoltat pe 4,5 hectare include cinci corpuri de clădiri ce numără în total 17.000 de metri pătrați de spații de birou clasa A. 70% dintre rezidenți sunt companii IT, iar mai bine de jumătate au departamente de dezvoltare software și cercetare-dezvoltare. În total, în cadrul Liberty Technology Park Cluj lucrează peste 1.700 de persoane, dintre care aproape 200 sunt străini relocați (expați), iar până la sfârșitul anului se estimează un total de 2.000 de angajați care să-și desfășoare activitatea aici.

E a treia oară când se anunță că IBM își deschide birouri în Cluj – a făcut-o în 2008, în 2012 și acum – și de fiecare dată gigantul american a fost refractar în a furniza informații suplimentare. Acum, solicitarea actualdecluj.ro despre câte persoane angajează la Cluj și ce suprafață închiriază în Liberty Center, a rămas fără răspuns.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu