Închide

Fost realizator tv, preotul Dinu Criste intră în curs pentru Primăria Florești. PSD ar vrea să-l susțină

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 17, 2016 0 2092

Zice că a primit dezlegare de la Înaltpreasfințitul Andreicuț – atâta timp cât va intra ca independent în cursa electorală – astfel că preotul Dinu Criste e pregătit să se lupte cu reprezentantul PNL, Horia Șulea, pentru a-i lua locul la primăria comunei Florești. Iar liderul PSD Cluj, Remul Lăpușan a anunțat că partidul e dispus să-și asume sprijinirea unui candidat independent, mai cu seamă pentru faptul că cetățenii din Florești au fost deja chestionați în acest sens, iar pentru ei formațiunea politică n-ar reprezenta un argument în alegerea primarului. „Peste 60% din populația Floreștiului nu e încă decisă cu cine ar vrea să voteze, prin urmare noi ne-am propus ca alternativă includerea unui candidat independent pe listele PSD. Vom decide acest lucru până miercuri. Vom avea discuții pe tema aceasta cu reprezentanți din societatea civilă, cu comunitatea oamenilor de afaceri și vom ajunge la o concluzie”, a comentat Lăpușan. În afara lui Dinu Criste, PSD a mai avansat numele a doi membri de partid, ca opțiune pentru Primăria Florești: Ionuț Moldovan și Cezar Săndulean. Sursele Actualdecluj.ro spun, însă, că strategia PSD este ca Dinu Crsite să rămână candidatul „independent” cu care PSD va defila în cursa alegerilor din 5 iunie. Liderii PSD mizează că datorită notorietății sale, Dinu Criste va putea scoate un scor foarte bun pentru consilierii locali desemnați de partid.

„Șulea n-a făcut nimic”

Fost realizator de emisiuni TV, extrem de conectat la sistemul fondurilor europene (scrie, oferă consultanță și lucrează în cadrul mai multor proiecte europene), Dinu Criste este și preot (foto jos, dreapata). Spune că nu are o parohie proprie, dar că mai slujește din când în când în Parohia Gârbău. Trăiește în Florești din anii 90. „Horia Șulea a venit ca primar după ce înainte ocupase postul de viceprimar. Adică știa care sunt prioritățile în comună dar totuși n-a făcut nimic. N-a găsit o soluție să tranzităm și noi Floreștiul în condiții de normalitate. De altfel, acesta este principalul motiv pentru care am decis să candidez, pentru că am ajuns să-mi fie mie jenă de domnul Primar Șulea. Dimineața îmi duc copilul la școală și mă folosesc de o variantă scurtă. O iau pe lângă stadion, iar ca să ajung în stradă ies printr-o grădină care a rămas deschisă și care aparține familiei primarului Șulea. Mă întreabă cumnatul lui dimineața: iar treceți pe aici, d-le Crsite? Iar eu îi răspund că da, pentru că primarul n-a găsit o soluție mai bună. Vreau să nu-mi mai fie jenă, să implementăm soluții astfel încât floreștenii să nu mai facă, zilnic, crize de nervi. Da, pentru că asta ni se întîmplă și când plecăm de acasă și când ne întoarcem”, a comentat Crsite. Floreștiul necesită o reorganizare urbană pe termen lung, a mai spus Dinu Crsite. În opinia sa mare lucru nu se mai poate face în privința zonelor din Florești care au fost transformate în adevărate ghetouri, dar pentru zecile de hectare care urmează a fi contruite se pot găsi soluții care să schimbe fața localității.

804708_961983630503689_1029911287_n

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.