Închide

Fost PR de festival face mișto de discursul naționalist al unuia dintre candidații USR la Primăria Cluj: „De la orașul lui Funar cu bănci tricolore, Clujul este ceea ce este azi exact pentru ca viniturile ăstea ce ocupă străzile au rămas și au făcut IT, festivaluri, business, case și altele”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 06, 2024 0 423

Dacă de un an încoace de când intelectualii din oraș au început să îi reproșeze că face voia maghiarilor (vezi cazul soclului și al statuii Școala Ardeleană), naționalismul, „Avram Iancu”, românii și calitățile lor demonstrate de istorie nu lipsesc din discursul public al primarului Emil Boc, indiferent de subiect,  patriotismul local i-a inflamat și pe liderii USR Cluj, partid care a început o dezbatere cu public pentru a alege viitorul candidat la Primăria Cluj, din trei posibili candidați care și-au depus candidatura la nivel intern.

Un fost PR de festival din Cluj critică discursul unuia dintre acești candidați și anume cel al deputatului Viorel Băltărețu despre care spune că l-a luat valul patriotismului local.

”Într-un oraș în care e tot mai prezentă discuția despre ”viniturile” din alte județe care (deși varsă saci de bani în oraș) ocupă locuri de parcare, ocupă trotuarele, blochează străzile și în general strică orașul ăsta de 5 stele prin simpla lor existență, un candidat la candidatura pentru Primăria Cluj-Napoca (exact) de la partidul autointitulat progresist și care aduce schimbarea USR s-a gândit să călărească puțin naționalismul ăsta prost. Pentru că ce să mai și zici… Citez „Vreau un Cluj pentru toți Clujenii. Pentru cei ce-l cunosc (Clujul) de dinainte de anii 2000, e de nerecunoscut. De la orașul cu spirit universitar, multi-cultural, cu oameni întreprinzători, a devenit bun pentru puțini și stres pentru mulți”. Într-adevăr sunt câteva diferențe dintre anii 2000 și 2024. De la orașul lui Funar cu bănci tricolore, Clujul este ceea ce este azi exact pentru ca viniturile ăstea ce ocupă străzile au rămas și au făcut IT, festivaluri, business, case și altele. Pentru că să-mi fie cu iertare, dar Clujul fără vinituri, astăzi, nu avea nici măcar un Profi în Grigorescu, iar în weekend se făcea pelerinaj la statuia lui Avram Iancu. Dar pentru că suntem la lecția de smiorcăieli naționaliste mai am și eu câteva mesaje pentru candidatul la candidatură: “Parcare doar cu buletinul”, “În centru doar mașinile din CJ“, „Doar Clujeni la Oser”, “Fără vinituri pe Cetătuie”, „Nu vrem paprika, vrem doar boia!”, a scris Andi Vanca, fost PR Electric Castle, pe Facebook, după dezbaterea USR din 5 februarie între cei trei candidați care doresc să candidețe la Primăria Cluj, Viorel Băl.

Clujul a crescut tocmai pe spatele ”vinutirilor”, care au terminat facultatea și apoi s-au stabilit aici, cumpărând apartamente, investind în terenuri sau dezvoltând afaceri.

Afirmațiile deputatului Viorel Băltărețu au fost făcute în cadrul unei dezbateri organizată de USR cu cei trei membri de partid care se bat intern dar și în fața cluenilor pentru a candida la Primăria Cluj. „Obiectivul USR este de a se prezenta în alegeri cu candidat validat de cetățeni. TU ALEGI. candidatul la Primărie”, a fost scopul dezbaterii transmise și pe Facebook.

După comentariile făcute de Andi Vanca, Viorel Băltărețu a oferit o replică, tot pe Facebook.

”Mesajul meu a fost interpretat greșit. Un Cluj pentru toți clujenii se referă la nevoia ca toți cei care locuiesc aici să poată duce o viață decentă, să aibă parte de bunăstarea pentru care muncesc. Spre știință dumneavoastră, acum 28 de ani am luat o decizie. Să mă mut la Cluj și să îmi cresc aici familia și afacerea”, a scris Băltărețu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu