Închide

Fost comisar european, școlit la Cluj, ajunge consilier pentru securitate alimentară internațională

EconomieInternațional by Actual de Cluj - iul. 01, 2015 0 480

Fostul comisar european pentru agricultură, pe mâna căruia a ajuns o treime din bugetul fondurilor din Uniunea Europeană, școlit la Cluj, ajunge consilier.

E vorba de Dacian Cioloș, cel căruia i-a expirat în urmă cu aproape un an mandatul de comisar european pentru agricultură, și care astăzi a fost numit în funcția de consilier special pentru securitatea alimentară internațională, de către președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Cioloș nu va fi remunerat pentru activitatea din noua sa calitate, precizează Comisia Europeană. „Crizele alimentare, presiunea asupra resurselor naturale, populația mondială în creștere și schimbările climatice ne reamintesc că securitatea alimentară este o provocare importantă, pentru care Uniunea Europeană trebuie să găsească soluții. Dacian Cioloș are o vastă experiență în domeniul securității alimentare și consider că este persoana potrivită să mă consilieze pe această importantă temă”, explică Juncker motivul alegerii.
După numire, Cioloș a reacționat pe Facebook:

Ma simt foarte onorat de faptul ca Presedintele Comisiei europene jean-Claude juncker mi-a propus sa-l consiliez pe tema…

Posted by Dacian Ciolos on Wednesday, July 1, 2015

Cioloș a ocupat și funcția de ministru al Agriculturii în România, și e licențiat la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj, ca inginer horticultor, promoția 1994.
Dacian Cioloș a ocupat funcția de comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală în perioada 2010–2014. În timpul mandatului, el a coordonat reforma Politicii Agricole Comune pentru perioada 2014-2020. O dată cu noua garnitură europeană, condusă de Juncker, Cioloș și-a pierdut mandatul – dar în noua garnitură de comisari europeni ajunge și Corina Crețu, ce gestionează importantul buget al dezvoltării regionale. Și Crețu are o legătură cu Clujul – înainte de a fi comisar european a fost parlamentar european iar biroul său din țară a fost deschis la Cluj, unde de altfel a și votat la alegerile europarlamentare din mai anul trecut.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu