Închide

Focar de Covid-19 la Universitatea de Medicină și Farmacie. 20 de studenți sunt izolați într-un cămin

ActualitateTop News by Actual de Cluj - oct. 10, 2020 0 2785

Focar de Covid-19 la UMF Cluj, unde 20 de studenți sunt infectați cu Sars-Cov-2. Aceștia au fost izolați într-un cămin. Potrivit prefectului Mircea Abrudean, cei mai mulți dintre ei sunt străini. Ei ar fi participat la o petrecere, de unde s-ar fi infectat.

Clujul impune restricții de săptămâna viitoare, mai precis de luni. Se închid restaurantele, cafenelele, dar și cinematografele și sălile de concerte în Cluj-Napoca și alte 14 unități administrativ-teritoriale din județul Cluj.

Aceasta, după ce a fost depășit gradul de infectare de 1,5 cazuri la mia de locuitori, ”cu scopul de a reduce riscul de răspândire a coronavirusului în comunitate”, după cum spune președintele CJSU, prefectul Mircea Abrudean.

Decizia intră în vigoare în 12 octombrie și durează zece zile, cu posibilitatea de prelungire. Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, inclusiv cele din interiorul hotelurilor și pensiunilor. Sălile de noroc și loteriile unde se eliberează bilete rămân deschise.

Se închid de asemenea cinematografele și sălile de concerte.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare