Închide

FMI estimează că economia României va crește cu 3,5% în 2022, o îmbunătățire față de prognoza anterioară. Fondul recomandă un impozit progresiv. „Este rezonabil ca Guvernul să vadă ce poate fi făcut ca nivelul pensiilor să nu scadă”

Economie by Actual de Cluj - iun. 10, 2022 0 110

Fondul Monetar Internațional estimează că economia României va crește cu 3,5% în 2022 și cu 4,5% în 2023, o îmbunătățire a prognozei față de estimările anterioare, a declarat astăzi Jan Kees Martijn, şef de misiune pentru România.

El a afirmat că economia României s-a recuperat bine din pandemia de Covid, dar acum se confruntă cu alte probleme puternice, deoarece războiul din Ucraina a adus noi riscuri.

„Fără o nouă escaladare a războiului, estimăm o creștere moderată de 3,5% în 2022 și de 4,5% în 2023, o creștere față de ultimele estimări ale FMI. Incertitudinea din jurul aceste prognoze este mare. Există riscuri din partea unei escaladări a războiului, a unei opriri a gazului rusesc, care va crește prețurile. Măsuri fiscale puternice vor fi necesare”, a declarat Martijn, conform economedia.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare