Închide

Florin Piersic, operat de o echipă de 11 în ziua de Paște la Cluj, ”colegele asistente au numărat chiar mai mulți”. ”Excepția a fost că a fost ziua de Paște”. Directorul medical: ”E o situație destul de severă pentru sănătatea lui”

SănătateTop News by Actual de Cluj - mai 08, 2024 3 2909

Neobișnuit, medicii care l-au operat pe îndrăgitul actor clujean Florin Piersic, pe care îl numesc ”maestru”, fac conferință de presă ca să arate cum s-au desfășurat operațiile la inimă și genunchi, de o echipă de nu mai puțin de 11 persoane, în ziua de Paște.

Mobilizare considerabilă pentru ameliorarea stării de sănătate a îndrăgitului actor clujean Florin Piersic, internat azi în al treilea spital după Spitalul Militar și Institutul Inimii din Cluj și transferat aseară la ”Matei Balș” în București. Echipa de medici de la Institutul Inimii care l-a operat chiar în ziua de Paște pentru extragerea stimulatorului cardiac infectat a făcut azi o conferință de presă în care a arătat cum au decurs procedurile. ”11 colegi am numărat la un moment dat, colegele asistente au numărat mai mulți, punându-i la socoteală și pe rezidenți”, spune medicul care l-a operat pe Piersic, Horea Roșianu. ”Toți au venit cu bucurie de acasă, nu și-au pus problema că e sărbătoare. E dacă vreți un sacrificiu asumat cu plăcere pentru rezolvarea unei situații nobile”.

Acesta a precizat însă că, în contextul în care echipa e una ”suplimentară, dedicată acestei proceduri”, ”asta facem la toți pacienții”. ”Excepția a fost că a fost ziua de Paște, că nu voiam să lăsăm lucrurile să mai treneze. Eu am avut un confort deosebit pentru că știam că nu ne grăbește nimic, a fost un timp dedicat în care toți ne-am focusat pe ameliorarea stării de sănătate a maestrului Florin Piersic”, a spus el.

”În condiții de liniște, cu meticulozitate am abordat aceast intervenție într-uin timp reord, 45 de minute de la începerea intervenției și pânță la pansamentul final. timpul efectiv de extragere din inimă a sondelor a fost de aproxiomativ trei minute. Un timp record pentru astfel de procedură, fără nici un fel de complicații”, a precizat acesta.

Roșianu e cel care a implantat stimulatorul cardiac, în urmă cu 15 ani, și spune că actorul poate rămâne o vreme fără acest stimulator, câteva săptămâni.

Luni starea clinică a maestrului Florin Piersic era deja ameliorată dar s-a considerat că ar fi util ca acesta să fie transferat la București, la institutul ”Matei Balș”, pentru evaluarea stării de sănătate.

„E o situație destul de severă pentru sănătatea lui, este gravă, da”, a precizat directorul medical al Institutului Inimii, Adrian Molnar.

Întrebat dacă viața actorului este pusă în pericol, medicul a răspuns afirmativ.

 

 

3 comentarii

  1. Nu am nimic cu maestrul, dar, dacă era un simplu copil de la tara, sau un om simplu muncitor, om de rand avea vreo șansă la asa tratament, echipa de 11 și un biet copil abia dacă e asa superficial tratat în spital sau dai bani grei… ? Desigur nu. Deci dlor mai citiți Hipocrate.

  2. Sunt de acord cu Ioan. „Maestrul” primește tratament preferential. Restul oamenilor stau și așteaptă. Dacă era un om normal nu venea domnul medic din concediu mai repede garantat. Asta ne e nivelul.

    • Va rog,nu fiți critici,Florin Piersic,nu este un om oarecare,este un simbol al cinematografiei,un mare artist un om care a făcut cinste acestei tari,a dovedit-o de atâtea ori!Domnii doctori,la fel ar fi procedat la fel cu orice pacient(copil,taran) cum au sărit în ajutorul fiecaruia când a fost cazul,de fie care data!Trebuie sa avem un pic de respect unii de alții,fără sa criticam și sa judecam! Ii dorm sănătate marelui actor Florin Piersic și multa putere și înțelepciune domnilor doctori!

Scrie un comentariu