Închide

Floreștenii, strigați la luptă. Agenția de Mediu intră în dezbatere pentru reautorizarea fermei de pui

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 18, 2016 0 752

Câțiva locuitori din comuna Florești, coordonați de neobositul Horia-Eugen Cristea, sunt pregătiți să facă o revoluție, în cazul în care Agenția de Mediu va da curs solicitării societății Bravinvest și va reautoriza ferma de pui situată în zona străzii Eroilor, în imediata vecinătate a blocurilor în care aceștia locuiesc. De altfel, abatorul/ferma de pui din Florești a reprezentat, în ultimii ani, o reală problemă nu numai pentru locuitorii din vecinătate, ci pentru întreaga comunitate, având în vedere că mirosul infernal se resimțea chiar și pe cele mai îndepărtate străzi din comună. Tocmai din acest motiv, Cristea a ținut să le reamintească locuitorilor din Florești că a venit momentul să-și apere drepturile, să demonstreze că le pasă, că vor să trăiască civilizat, într-un mediu curat:

„Suntem in ipostaza de a fi consultați, pe o problema pe care am încercat să fac dreptate, pentru toată lumea. Acum, poate fi momentul vostru. Daca veți dori, veți fi acolo, pentru a spune public ceea ce doriți” – a transmis el.

Agenția pentru Protecția Mediului Cluj a anunțat că dezbaterea publică privind acordarea autorizației integrate pentru funcționarea fermei de pui (la solicitarea firmei Bravinvest), va avea loc în 19 octombrie, de la ora 18.00, în sala de sport din cartierul Cetatea Fetei (ansamblul ANL).

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, și-a anunțat public dezacordul cu privire la reautorizarea acestei ferme: „Consiliul Judeţean Cluj îşi reafirmă poziţia referitoare la această problemă, respectiv dezacordul total faţă de autorizarea şi funcţionarea unei ferme de pui şi a unui abator într-un cartier de locuinţe. Poziţia Consiliului Judeţean Cluj are la bază ideea necesităţii respectării depline a legislaţiei în vigoare, fără niciun fel de derogare sau abatere şi a protejării interesului general al comunităţii şi a fost comunicată prin intermediul unor adrese oficiale Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj, Comisariatului Regional Cluj al Gărzii de Mediu, Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Cluj şi Instituţiei Prefectului Judeţului Cluj”.

„Consider că aplicarea legii, fără niciun fel de derogări, precum şi respectarea dreptului la viaţă, la sănătate şi la un mediu curat sunt absolut obligatorii şi nicio instituţie a statului nu poate decide în mod contrar, încălcând acest interes public suprem. Adresele pe care le-am transmis instituţiilor abilitate şi prin care am comunicat opoziţia categorică a Consiliului Judeţean faţă de autorizarea unei ferme de pui şi a unui abator într-o zonă rezidenţială reconfirmă punctul nostru de vedere referitor la acest subiect şi demersurile deja întreprinse în acest sens”, a mai adăugat Alin Tişe.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu