Închide

Fizicienii îi cheamă pe cei mici în lumea ştiinţei: experimente și demonstrații la UBB

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 10, 2019 0 189

 

Ordine şi dezordinte, Magnetism şi electomagnetism, Lumea sub Microscop, show cu baloane şi teatru cu marionete – sunt spectacolele propuse de fizicieni pentru a-i atrage pe cei mici în lumea ştiinţei. Facultatea de Fizică a Universității Babeș-Bolyai organizează sâmbătă, 13 aprilie 2019, cea de-a zecea ediție a evenimentului public „Sâmbăta Experimentelor”.

Participanții vor fi așteptați atât cu experimentele preferate din anii trecuți, cât și cu unele noi „menite să îi fascineze”, spun organizatorii. În cadrul evenimentului vor fi puse în scenă diverse show-uri, la care înscrierea în prealabil este obligatorie și se poate face accesând link-ul atom.ubbcluj.ro/empirx și alegând spectacolul dorit. O parte dintre evenimente sunt deja integral rezervate.

Sâmbăta Experimentelor este un proiect realizat de Facultatea de Fizică, Asociația EmpirX  și Asociația Studenților Fizicieni cu scopul de a promova știința și de a împărtăși cunoștințele dobândite în cadrul domeniului academic din care fac parte. Evenimentul se va desfășura de la ora 11.00, în clădirea centrala a Universității Babeș-Bolyai (str. M. Kogălniceanu nr.1).

Evenimentul se derulează bilingv (română / maghiară), iar intrarea este liberă.

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare