Închide

Fiscul face ordine în contabilitatea firmelor din Cluj, adună bani suplimentari de un milion de euro într-o lună

Economie by Actual de Cluj - iul. 11, 2018 0 155

Fiscul clujean aduce un milion de euro venituri suplimentare la bugetul de stat după ce face ordine în contabilitatea a mai bine de o sută de firme din Cluj.

Un raport al Administrației Finanțelor Publice Cluj publicat azi arată că doar în luna iunie numărul controalelor la firme a ajuns la 126, dintre care 104 firme – Fiscul are la Cluj 74 inspectori fiscali – în urma cărora „venituri suplimentare atrase la bugetul de stat consolidat”  au ajuns la 4,3 milioane de lei. Purtătorul de cuvânt al Finanțelor din Cluj, Gligor Gavriș, spune pentru actualdecluj.ro că e vorba în mare parte de recalculări ale veniturilor firmelor, ceea ce a determinat ca masa impozabilă să crească, și deci și veniturile datorate Statului.

Acestea sunt doar banii suplimentari aduși de persoanele juridice; la persoanele fizice verificate de Fisc sumele suplimentare atrase ajung la o jumătate de milion de lei. „Până la data prezentei (raportul e datat azi-n.red.) s-a încasat în luna de raportare suma de 157 mii lei aferenta declarațiilor depuse ca urmare a măsurilor dispuse. Acolo unde nu s-a impus emiterea Dispoziției de măsuri, societățile respective au fost supuse analizei de risc în vederea efectuării inspecției fiscale. Unul din obiectivele dispuse prin programul de activitate este efectuarea de inspecții fiscale urmare analizelor de risc proprii, la contribuabilii persoane juridice sau fizice, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.  Astfel, în cursul lunii iunie au fost efectuate un număr de 42 acțiuni de inspecție la contribuabilii selectați pe baza analizei de risc, în urma cărora au fost atrase la bugetul statului debite suplimentare în cuantum de 3.807 mii lei. Un alt obiectiv a fost verificarea realității și legalității sumelor negative din deconturile de TVA cu opțiune de rambursare primite pentru inspecție fiscală, precum și soluționarea acestora”, arată Fiscul.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu