Închide

Firmă din Cluj face profit de 11 milioane de lei într-un an, în creștere cu un sfert

Economie by Actual de Cluj - apr. 05, 2017 0 403

Producătorul de băuturi spirtoase Prodvinalco din Cluj bifează profituri de aproape 11 milioane de lei anul trecut, la o cifră de afaceri de 41,3 milioane de lei și o producție în creștere cu un sfert, an pe an, unde aceasta se măsoară în milioane de sticle.
Prodvinalco produce și vinde alcoale: țuică, băuturi spirtoase, lichioruri, alcool rafinat. E printre puținele firme clujene listate la bursă ce a încheiat cam toți ultimii ani pe profit, ba a dat și dividende acționarilor, iar în 2016 producția sa a însumat 8,1 milioane de sticle de alcool, față de șase milioane în 2015 – sau 6,2 milioane de litri față de 4,4 milioane cu un an înainte. Vânzări în creștere considerabilă: 41,32 milioane de lei cifră de afaceri anul trecut, venituri din exploatare de 42 milioane dar cheltuieli de exploatare de doar 30 milioane, astfel un profit de aproape 11 milioane de lei după plata unui impozit pe acesta de aproape două milioane de lei.
Acționariatul Prodvinalco e compus în mare parte din patru persoane fizice: președintele executiv Mircia Todea cu 25,3%, președintele Consiliului de Administrație Vasile Albon cu 23,6%, și respectiv Viorel Hosu și Constantin Moraru cu câte 15%.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu