Închide

Firmă de IT cu cifră de afaceri de miliarde de dolari vrea să recalifice 50 de clujeni

EconomieEducaţie by Actual de Cluj - iul. 22, 2015 0 1024

O firmă de IT din Cluj vrea să recalifice personal și urmărește să angajeze, astfel, 50 de persoane.

E vorba de o companie de outsourcing în IT, Accenture, care a lansat un program inedit de recrutare la Cluj-Napoca – oferă cursuri gratuite de recalificare profesională ca să poată angaja 50 de persoane la sfârșitul programului.
Programul de recalificare profesională va începe la sfârșitul lunii august și durează patru sau opt săptămâni, în funcție de limbajul de programare ales în momentul recrutării: C++, Java, Mainframe și SAP ABAP. Programul presupune pregătire intensivă, de opt ore pe zi. Înscrierile sunt deschise până în 31 iulie pe accenture.ro/reskill. Sunt necesare un minim de cunoștințe în domeniul programării și limba engleză la un nivel avansat. Pentru anumite roluri, cunoașterea limbii germane reprezintă un avantaj, însă nu este o cerință obligatorie, arată reprezentanții companiei. Selecția cursanților se va realiza pe baza unui set de teste care să verifice nivelul abilităților menționate în CV, atât pentru cunoștințele de limbă, cât și cele din domeniul programării. Să mai spunem că înscrierea nu e atât de ușoară: mai întâi puteți încărca informațiile folosind profilul de pe un site de specialitate, după care trebuie să introduceți manual aceleași date, pentru ca, în fine, să încărcați și un CV – toate pe un site extern.

Proiectul vizează recrutarea a 50 de persoane care vor fi angajate la finalul cursurilor, în măsura în care finalizează toate etapele programului. Dacă ediția pilot a programului va fi una de succes, reprezentanții companiei iau în considerare posibilitatea extinderii și reluării acestuia.

„Cunoștințele și abilitățile necesare pentru diversele roluri din industria IT variază, ceea ce permite ca în unele cazuri profesioniștii din alte domenii să se poată reprofila cu succes. La această variabilă ne-am gândit atunci când am inițiat acest program de recalificare profesională”, explică János Égly, directorul Accenture Industrial Software Solutions din Cluj-Napoca.
Accenture este o companie multinațională de consultanță în management, soluții tehnologice și servicii de externalizare a proceselor de afaceri, cu peste 336.000 de angajați ce deservesc clienți din mai mult de 120 de țări. Compania a realizat venituri nete de 30 miliarde de dolari în anul fiscal care s-a incheiat pe 31 august 2014. În România, Accenture are 1.800 de angajați însediile din București, Timișoara, Cluj-Napoca și Târgu Mureș.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu