Închide

Finanțările pentru activități culturale sau festivaluri puse pe pauză. Primăria dă bani numai celor care asigură servicii sociale

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - mart. 18, 2020 0 435

Primarul Emil Boc a anunțat publică că, deși s-au aprobat deja, finanțările acordate de la bugetul local pentru activități culturale și festivaluri au fost puse pe pauză. Primesc bani doar cei care asigură servicii sociale.

La următoarea ședință a Consiliului Local din Cluj, programată în 23 martie, vor primi fonduri mai multe asociații care prestează servicii sociale în Cluj. Propunerea este ca 2.215.615 lei să fie alocați Direcției de Asistență Socială și Medicală pentru acordare de subvenții asociațiilor și fundațiilor din domeniul asistenței sociale. De asemenea, la ședința din 23 martie se propune ca din respectiva sumă să primească alocări mai multe entități.
Adică: 

  • 130.000 de lei de la bugetul Direcției de Asistență Socială merg către Fundația Familia Sfântă
  • 20.000 de lei din aceeași sursă merg către Asociația Alianța Română de Prevenție a Suicidului pentru realizarea proiectului La un apel distanță de speranță.
  • 55.000 de lei din aceeași sursă merg la Fundația Părinți din România pentru linia Peditel 1791-sfat medical pediatric prin telefon, gratuit, non stop. 
  • 150.000 de lei din aceeași sursă merg către Asociația Sfântul Nectarie Cluj care asigură îngrijiri paliative pentru bolnavii din oraș. 
Primarul Emil Boc a spus că, deocamdată, entitățile implicate direct în lupta împotriva virusului care provoacă COVID-19 sunt sprijinite cu fonduri de la Consiliul Local. În ceea ce privește asociațiile și fundațiile care fac evenimente culturale, festivaluri, deși alocările de fonduri au fost deja aprobate, ele sunt puse pe pauză. „Imediat ce vom afla exact ce se va întâmpla anul acesta, aceste finanțări vor putea fi realuate. Deocamdată nu vom aloca fonduri la acest capitol, decât pentru asociațiile și fundațiile care fac servicii sociale și luptă cu Covid-19”, a spus public primarul Boc. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.
  • Articole similare