Închide

Final, la Cluj: PNL-42,09%; PSD-10,40%; USR-20,18%

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - nov. 11, 2019 1 1300

Victorie imensă la Cluj pentru liberali, în acest prim tur al alegerilor prezidențiale. După numărarea buletinelor de vot din absolut toate secțiile din județ, liderii PNL Cluj se pot lăuda cu un Loc I bine meritat, mai precis cu un procent de 42,09% din voturile exprimate pentru Klaus Iohannis, față de USR care a obținut doar 20,01% din voturi pentru Dan Barna, sau de PSD care a obținut 10,40% pentru Viorica Dăncilă.

În secțiile de votare din municipiul Cluj Napoca, PNL a obținut 39.09% pentru Klaus Iohannis, USR a încheiat cu 25,98% pentru Dan Barna, în timp ce PSD a obținut numai 7,47% pentru Viorica Dăncilă.

Reamintim că la alegerile europarlamentare din 26 mai, PNL Cluj a pierdut cu un scor destul de mare în fața USR. Deși în rândul liberalilor clujeni a existat teama că electoratul USR-ist le va crea din nou probleme, mobilizarea liderilor din campania electorală și-a spus cuvântul. Au mai existat și investigațiile din media care l-au scuturat bine pe candidatul USR, Dan Barna, mulți dintre alegătorii care anterior optaseră pentru USR preferând, de data aceasta, să-l aleagă pe intelectualul Theodor Paleologu (candidatul PMP). De altfel, așa se explică rezultatul mult mai bun pe care PMP l-a obținut de data aceasta la Cluj, față de scorul înregistrat la alegerile din 26 mai, respectiv 8,71% față de 3%.

Candidatul independent Mircea Diaconu (susținut de ALDE și Pro România) a încheiat la Cluj cu scorul de 5,93%.

UDMR (Kelemen Hunor) a adunat în județul Cluj peste 23.205 voturi (8,18%)

La nivel național, cei doi candidați care vor intra în al doilea tur al alegerilor prezidențiale sunt Klaus Iohannis (PNL) și Viorica Dăncilă (PSD). Reprezentantul USR, Dan Barna, și-a recunoscut aseară înfrângerea.

Citește și

Barna își recunoaște înfrângerea. Viorica Dăncilă, contracandidata lui Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale

 

Un comentariu

  1. Don Livio si echipa de reformare a PSD-ul clujean si-au batut joc de biata femeie! Au purtat-o prin cinematografele Clujului, au pus-o sa pupe babe, au aplaudat-o toate tutele lui Tamas si dupa ce a suportat toate astea i-au dat abia 10% in judet si 7,5% in resedinta de judet! Ce drac de reforma e asta? Sa fi obtinut, hai nu cat la Teleorman sau Gorj, dar macar cat la Vaslui sau Botosani!

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.