Închide

Filmul Libertate’89 – Sibiu, care a câștigat un premiu la Sarajevo, ajunge în septembrie în Ungaria

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 28, 2023 0 54

Drama istorică a coproducției româno-ungară, în regia lui Tudor Giurgiu, intitulată ”Libertate ’89 – Sibiu”, va avea premiera în Ungaria în cadrul programului competițional al Festivalului Internațional de Film CineFest de la Miskolc, pe 3 septembrie, scrie publicația Magyar Nemzet, citată de g4media.ro.

Filmul ”Libertate ’89 – Sibiu” tratează evenimentele revoluției care a răsturnat regimul comunist din România în 1989, amintind de zilele în care armata, care s-a alăturat mulțimii revoltate împotriva lui Ceaușescu, s-a confruntat cu Miliția și Securitatea care îl apărau pe dictator. La proiecția din septembrie de la Miskolc vor fi prezenți regizorul Tudor Giurgiu, editorul Réka Lemhényi și producătorul József Berger.

Comunicatul menționează, totodată, că premiera internațională a filmului a fost în programul competițional al Festivalului de Film de la Sarajevo, unde a câștigat, vinerea trecută, premiul special al Asociației Internaționale de Artă Cinematografică (CICAE). Filmul realizat cu sprijinul Institutului Național de Film Ungaria (NFI) va fi prezentat în cinematografele din Ungaria, în luna noiembrie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare