Închide

Filmul evenimentelor în cazul tragicei duble crime petrecute în Baciu în urmă cu câteva zile

ActualitateTop News by Actual de Cluj - sept. 07, 2022 0 245

Filmul evenimentelor în cazul tragicei duble crime petrecute în Baciu în urmă cu câteva zile, unde un tânăr de 33 de ani și-a omorât mama și bunica, arată că.

Motivarea arestării preventive a deocamdată presupusului autor, obținută de actualdecluj.ro, arată desfășurarea faptelor:

În fapt, s-a reţinut că din cercetările efectuate în cauză până în prezent a rezultat că inculpatul Omar Jamal Al Shamali locuieşte în localitatea Baciu, împreună cu mama sa, PDV, soţul acesteia – persoana vătămată IR, și PV, mama lui PDV și bunica inculpatului. În ziua de 31 august, în jurul orei 08.30, persoana vătămată I. a discutat cu soţia sa iar aceasta i-a confirmat că este bine şi că este la serviciu.

În jurul orei 12, cei doi soţi au discutat din nou, iar cu acea ocazie PDV – mama inculpatului – i-a spus lui IR faptul că merge până acasă, întrucât mama ei nu se simte bine. După aproximativ 20 de minute, întrucât soţia nu îl anunţase cum se simte mama-i, IR a apelat-o pe aceasta de mai multe ori, fără ca ea să-i răspundă. Martorul a apelat-o şi pe PV, soacra sa, însă nici aceasta nu i-a răspuns la telefon. La un moment dat, la unul din apelurile iniţiate pe telefonul soacrei a răspuns inculpatul, care i-a spus persoana vătămată că bunica sa se simte mai bine şi este în pat, iar despre mama sa a afirmat că nu ştie unde este şi că aceasta nu ar fi venit acasă. Întrucât persoana vătămată insista în afirmarea faptului că soţia lui se deplasase acasă, inculpatul i-a spus acestuia ”hai şi vezi, dacă nu crezi”.
Întrucât, în trecut, inculpatul i-a mai ameninţat cu moartea şi i-a agresat fizic pe membrii familiei, IR şi-a dat seama că se întâmplase ceva rău, motiv pentru care a apelat la o cunoştinţă care locuieşte în apropiere şi i-a cerut acesteia să meargă până la locuinţa familiei sale pentru a vedea ce se întâmplă. În continuare, IR s-a învoit de la serviciu şi s-a decis să se deplaseze acasă, sunându-l în acest scop şi pe fratele inculpatului. Cei doi s-au deplasat la blocul în care locuiesc, au parcat maşina şi au urcat la etaj, însă, în momentul în care au ajuns în faţa uşii de acces, au fost întâmpinaţi de inculpat, pe care l-au întrebat ce s-a întâmplat. Acesta a scos din buzunarul pantalonilor şi un briceag, care era închis. Cei doi bărbaţi s-au retras la parte, IR urcând în maşină, iar ASA – fratele inculpatului – a sunat la Poliție.
Imediat după ce cei doi au coborât în faţa blocului, în acel loc a venit şi inculpatul, care ”a început să strige la noi, să ne înjure”, după cum au relatat aceștia, fapt pentru care cei doi bărbaţi au plecat cu maşina din acel loc, au oprit la o distanţă care le permitea să aibă vizibilitate asupra străzii pe care se afla blocul în care-şi au apartamentul şi, în timp ce aşteptau sosirea unui echipaj de poliţie, l-au observat pe inculpat care s-a deplasat spre o stradă din Baciu, de unde s-a întors după mai bine de un sfert de oră.
După sosirea poliţiştilor la faţa locului, IR și ASA au rămas în faţa blocului iar poliţiştii au urcat la apartament, unde au constatat că numitele PVD și PV erau ucise, prezentând urme vizibile de agresiune.

Să precizăm că, potrivit motivării arestării preventive, în contextul în care ancheta penală se află într-un stadiu incipient, la fața locului nu a fost găsită arma crimei. Informațiile inițiale arătau că cele două au fost înjunghiate dar ulterior s-a dovedit că au fost omorâte în bătaie. Obiectul crimei – sau obiectele – nu au fost identificate, mai ales că în fața anchetatorilor agresorul a dat informații contradictorii. ”În momentul efectuării cercetării la faţa locului, nu au fost identificate obiecte cu privire la care să se poată afirma fără dubiu că au fost folosite ca arme de atac”, după cum menționează documentul. ”Or, dacă inculpatul ar fi lăsat în libertate, există riscul ca acesta să ascundă diferite probe sau să altereze urmele cu relevanţă pentru cauză, cu consecinţa îngreunării aflării adevărului”.

Amintim, inculpatul a contestat deja  măsura arestării sale preventive iar contestația se judecă mâine la instanța superioară, Curtea de Apel Cluj.

Citește și:

Clujeanul care și-a omorât mama și bunica în bătaie în urmă cu câteva zile în Baciu a contestat decizia instanței de a-l aresta preventiv

Clujeanul care și-a omorât mama și bunica în urmă cu câteva zile în Baciu a fost condamnat la un an de închisoare în urmă cu câteva luni după ce a snopit în bătaie un bărbat în Parcul Feroviarilor, dar se plimba liber

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare