Închide

Filmul care a luat Oscarul pentru cel mai bun film străin, cu un clujean în distribuție, proiecție de gală la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 07, 2016 0 242

Filmul care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film străin în acest an, și în care unul dintre actorii principali e un clujean, are proiecție de gală la Cluj, vineri, în prezența acestuia.

Filmul „Fiul lui Saul”, desemnat în urmă cu o săptămână câștigător al Premiului Oscar la categoria Cel mai bun film străin, va avea premiera la Cluj vineri seara la cinematograful Victoria, în prezența actorului secundar Levente Molnar, de la Teatrul Maghiar din Cluj, care rămâne după proiecție ca să răspundă eventualelor întrebări ale spectatorilor.

Filmul intră în cinematografele din toată țara în 11 martie iar la Cluj poate fi văzut la cinema Victoria, dar și în Iulius Mall.

„Fiul lui Saul” are deja în palmares peste 30 de nominalizări și 22 de premii câștigate. A fost distins cu Marele Premiu al Juriului  și cu Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, în 2015, și a fost desemnat Cel mai bun film străin la ediția din acest an a Globurilor de Aur.

Rezumatul filmului:
Octombrie 1944, Auschwitz-Birkenau.
Saul Ausländer (Géza Röhrig) este un prizonier evreu din Ungaria, forțat să lucreze pentru naziști în camerele de gazare din lagărul de concentrare. În timpul ce se află într-unul dintre crematorii, Saul descoperă cadavrul unui băiat pe care îl bănuiește a fi propriul său fiu și decide să îndeplinească o misiune imposibilă, aceea de a salva din flăcări trupul neînsuflețit al copilului și a-l înmormânta cum se cuvine. Filmul prezintă cele două zile din viața unui bărbat obligat să își uite umanitatea și încercarea lui disperată de a găsi mântuirea salvând corpul copilului.
Levente Molnár, actor la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, are un rol cheie în acest film; el îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagarul de concentrare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare