Închide

Festivalul Alimentului, la universitatea de profil din Cluj, cu zeci de lucrări de licență ale studenților, între care mousse vegan de ciocolată, unt cu cimbru și chili sau beri artizanale

Educaţie by Actual de Cluj - iun. 04, 2024 0 89

Festivalul Alimentului, la universitatea de profil din Cluj, cu zeci de lucrări de licență ale studenților, între care mousse vegan de ciocolată, unt cu cimbru și chili sau beri artizanale.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, în 7 iunie la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din campus, a XI-a ediție a Festivalului Alimentului, tradițional deja, un eveniment ce aduce în prim-plan talentele și abilitățile studenților de la Facultatea de Ştiința şi Tehnologia Alimentelor (FSTA). În cadrul acestuia peste 60 de produse, rezultat al muncii și creativității studenților, vor fi prezentate publicului și specialiștilor din industria de profil ca lucrări de licență.

Între acestea – mousse de ciocolată vegan, bagels cu adaos de urzici, băutură din zer cu fructul pasiunii, unt cu cimbru și chili, marmeladă din avocado și mango cu adaos de tescovină de mere, bere roșie îmbogățita cu biocompusi din măceșe, specialitate de bere cu ovăz și miere și altele. Produsele înscrise la Festivalul Alimentului vor fi supuse unei jurizări riguroase de către reprezentanții a zece companii de prestigiu din industria alimentară, interesate de potențialul inovator al acestor creații.

”Vizitatorii sunt încurajați să se bucure de experiența gustativă oferită de aceste produse, care nu numai că sunt delicioase, dar sunt și rezultatul utilizării unor tehnologii inovatoare, prin care promovăm astfel un stil de viață sănătos și sustenabil”, spune decanul facultății, Elena Mudura. Jurizarea va avea loc între orele 9 și 11, după care vizitatorii sunt invitați să descopere și să deguste produsele prezentate de absolvenții facultății. Ceremonia de premiere va avea loc de la ora 11.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare