Închide

Festival internațional de teatru de păpuși săptămâna viitoare la Cluj

Cultură by Actual de Cluj - oct. 08, 2015 0 243

Festival internațional de teatru de păpuși la Cluj, ajuns deja la a 14-a ediție, durează patru zile și debutează luni.

Festivalul internațional de teatru de păpuși, ce are loc între 12 și 15 octombrie, aduce la Cluj 15 spectacole din România, Ungaria şi Republica Moldova, cinci conferinţe şi dezbateri, trei ateliere creative şi lansări de carte.

Programul e susţinut de către Teatrul de Păpuşi „Vojtina” din Debrecen, Ungaria, Teatrul Municipal „Guguţă” din Chişinău, Republica Moldova, precum şi de zece trupe din ţară, printre care Teatrul de Animaţie „Ţăndărică”  din Bucureşti, Compania de Teatru Syncret din Iaşi, Teatrul „Ciufulici”  din Ploieşti, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Ariel”  din Târgu-Mureş, Teatrul ”Prichindel” din Alba Iulia, Teatrul „Cimborák”  din Sfântu Gheorghe, Teatrul „Arlechino ” din Braşov, trupa „Arcadia” a Teatrului „Regina Maria” şi Trupa „Liliput” a Teatrului Szigligeti din Oradea.

Festivalul se deschide luni dimineața la ora 9.30 cu spectacolul „Şcoala lui Habarnam”. Totodată, spun organizatorii, în premieră ediția din acest an a festivalului include un spectacol interactiv, „Fereastra”, realizat de Compania de Teatru Syncret din Iaşi, programat luni la ora 18  la Centrul de Cultură Urbană Casino. „„Fereastra” este un spectacol de animaţie de tip outdoor, pentru un public larg, spontan. Tema spectacolului are ca sursă de inspiraţie cultura etniei rrome şi exploatează artistic motive tradiţionale ale culturii rrome, motive cu trimiteri metaforice la problematica specifică rromilor din contemporaneitate, la problemele de integrare socială ale etnicilor rromi într-o lume europeană în care principiile valorice se amestecă deseori cu preconcepţii şi subiectivităţi”, spun organizatorii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu