Închide

Festival interjudețean de folclor în weekend într-o comună din Cluj, e organizat din 1984, cu jocuri tradiționale din Câmpia Transilvaniei

Cultură by Actual de Cluj - aug. 30, 2017 0 310

Festival de folclor într-o comună din Cluj în acest weekend – e a 22-lea an de când în această comună e organizat, anual cu întreruperi, un festival interjudețean de folclor, unde vin ansambluri din Mureș și Cluj.

„Jocu’ de pe Câmpie” e un festival interjudețean de folclor ce e organizat în fiecare toamnă în comuna clujeană Mociu, din 1984. În acest an festivalul are loc duminică 3 septembrie și începe la ora 12 cu o paradă a portului popular și deschiderea oficială o oră mai târziu. Spectacolul începe la ora 13.30, când urcă pe scenă „Zorile”, „Copiii Mociului”, Grupul de jucăuși din Chesău, „Fiii Cămărașului”, „Trandafirul de la Căian”, Formația de jocuri tradiționale din Frata, „Grupul tradiţional al Zegrenilor” din Ceaba, „Izvorașul Tureniului”, Asamblul „Doina Sărmașului” din județul Mureș, Grupul tradițional din Voivodeni – județul Mureș, și ansamblurile Someșul Apahida” și „Joc de Ceanu Mare”, dar și soliștii Irina Someșan, Gheorghe Puian, Claudia Pavel, Daria Moholea și Raluca Rus.

Festivalul urmărește să prezinte variatele jocuri populare reprezentative pentru Câmpia Transilvaniei și are ca scop protejarea și promovarea jocului tradițional.

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu